Dr. Antoneta Ioniță consideră că „orgoliul și cinismul” de care dă dovadă Alexandru Rafila în legătură cu bolnavii de cancer îl fac pe acesta complet nepotrivit pentru funcția de ministru al Sănătății

Președintele Forța Dreptei Brăila, dr. Antoneta Ioniță, se arată îngrijorată de faptul că Alexandru Rafila va conduce Ministerul Sănătății în Guvernul Ciolacu, în condițiile în care „orgoliul și cinismul” lui afectează grav bolnavii de cancer din România, iar aceștia amenință cu proteste de stradă și cu o acțiune în instanță.

Ioniță comentează într-o postare făcută pe o rețea de socializare: „Am asistat astăzi (ieri – n.r.), în comisiile din Parlament, la audieri pe repede înainte ale viitorilor miniștri din guvernul Ciolacu.

Lăsând la o parte bâlbele unora dintre ei, studiile care lasă de dorit din CV-urile altora, ca medic cel mai mult m-a îngrijorat lipsa de empatie a celui care va conduce în continuare Ministerul Sănătății. Domnul Alexandru Rafila a votat în noiembrie 2022 Planul Național de Combatere a Cancerului, ba chiar s-a aflat printre inițiatorii acestuia, însă acum, când Normele de aplicare ale planului trebuiau să fie finalizate, astfel încât pacienții oncologici să beneficieze de servicii rapide, iar viața multora dintre ei să fie salvată, viitorul ministru al Sănătății a retras acest plan, pentru a fi refăcut.

În ultima lună Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a atras atenția asupra faptului că va începe proteste în stradă și va da guvernul în judecată pentru a apăra acest plan și viețile multor pacienți loviți de soartă.

În condițiile în care zilnic mor 150 persoane cu cancer, mă întreb până unde poate să ducă orgoliul și cinismul lui Rafila?

Cum vor vota mâine (azi- n.r.)parlamentarii din Coaliția PSD-PNL acest guvern, cu un ministru al Sănătății care semnează zilnic certificatele de deces ale pacienților oncologici care au avut neșansa să se nască în România?”.