DR. IONITA: NU MI S-A INTAMPLAT SA CHEM LA UPU UN MEDIC DE PE SECTIE SI SA NU VINA. CONTEAZA MULT, INSA, CUM VORBESTI CU EI

Doctorul Antoneta Ionita, candidat PNL la Camera Deputatilor, declara ca pe vremea cand era sefa Unitatii de Primire Urgente a  Spitalului Judetean Braila,  existau „cativa” medici specialisti care nu veneau de pe sectii, atunci cand erau chemati la UPU, ca sa consulte vreun pacient la UPU, insa erau putini. Ionita a spus astazi ca personal, nu i s-au intamplat  astfel de situatii, cat a activat la UPU si ca in opinia sa, conteaza foarte mult si relatia personala intre medicul de la UPU, care face solicitarea, si medicul specialist.

Dr. Ionita a vorbit chiar si despre medicul Stefan Trifan, caruia i s-a reprosat in mai multe randuri ca vine sa consulte pacientii numai “daca are chef” si a precizat ca de cate ori a avut nevoie de acesta pentru un caz grav, el a venit: “Stefan este genul de medic pe care trebuia sa-l anunti din vreme, pentru ca e  adevarat, intra intr-o operatie in sala, la neurochirurgie se opereaza 4-5 ore; trebuia anuntat dinainte, trebuia sa-i spunem despre ce pacient este vorba”.

Atentionata de presa ca la Unitatea de Primire Urgente nu poti sa stii dinainte ce cazuri iti vin, ca sa anunti din timp medicul specialist si ca problemele ce tin de neurochirgie sunt de regula grave, dr. Ionita a explicat ca nu vorbeste despre pacientii gravi, pentru ca in acest caz, medicul venea imediat, ci se refera la pacientii cu plagi minore, care era bine sa fie vazuti si de un medic neurochirurg, preventiv.

Antoneta Ionita a mai spus ca nu i s-a intamplat niciodata sa cheme un medic de pe sectie, intr-un caz cu adevarat grav, si acesta sa nu vina: “Eu va spun sincer ca nu am avut cazuri de genul acesta. Conta foarte mult relatia interumana. Daca stiai  cum sa vorbesti cu medicul respectiv, oricat de dificil ar fi, si la ora 1 noaptea, si la ora 2 noaptea, intelegea; deci conteaza mult, in orice, felul in care vorbesti cu omul.

Dupa parerea mea, nu trebuie acuzati medicii; medicii isi fac datoria, trebuie lasati sa munceasca; atunci cand intra in sala, daca e deranjat, va dati seama, daca dvs ati fi acolo, pe masa de operatie, cum ar fi sa vina si sa spuna o asistenta: <<Stiti, sa suna de la UPU, acum repede, veniti!>>. A, daca e un hematom, da”.