DR. IONITA: ULTIMELE AMBULANTE NOI S-AU CUMPARAT LA SAJ BRAILA IN 2015. A FOST VORBA DESPRE DOUA MASINI

Deputatul PNL Antoneta Ionita a primit un raspuns in scris de la ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la interpelarea pe care liberala a facut-o recent in Parlament, pe tema starii precare a parcului auto de la SAJ Braila si a numarului insuficient al ambulantelor care deservesc pacientii din judet.

”Este o realitate pe care nimeni nu o poate nega: mai mult de jumatate dintre ambulantele care intervin in Romania sunt vechi, ar fi trebuit deja casate. In judetul Braila, situatia este incalificabila pentru secolul al XXI-lea: dintr-un parc de 42 de masini, doar 30 pot fi folosite, dar starea tehnica si dotarea acestora lasa de dorit. Ultima data cand s-au cumparat ambulante noi pentru Braila a fost in 2015, dar a fost vorba despre doua salvari. Total insuficient fata de necesar.

Anul trecut, in toamna, Guvernul a dat o ordonanta, prin care a permis Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta sa cumpere ambulante pentru serviciile judetene si am dorit si eu sa vad care este stadiul aplicarii acestei ordonante, la zece luni de la emiterea ei”, declara dr. Antoneta Ionita.

Aceasta nu este deloc multumita de raspunsul primit de la ministrul de resort, “pentru ca achizitia de ambulante pare blocata in proceduri, iar un necesar de masini de interventie sanitara, la nivelul fiecarui judet, nu a fost nici pana acum realizat. Desi ordonanta care reglementeaza cumpararea de ambulante este in vigoare din octombrie 2017, abia acum se elaboreaza caiete de sarcini pentru anumite tipuri de utilitare, iar pentru altele licitatiile sunt blocate de contestatii sau abia se incepe evaluarea ofertelor, dupa cum a precizat Ministerul Sanatatii.

Inca o problema legata de sanatate pe care PSD amana sa o rezolve, iar cei care au de suferit sunt, evident, pacientii”.