DR. LILIANA CHITANU SI ARTISTA MARIA CARNECI SE ADRESEAZA ASTAZI BRAILENILOR, LA REALITATEA TV GALATI – BRAILA, IN EMISIUNEA “TESTEAZA! TRATEAZA! INVINGE HEPATITA C!”

Campania de informare “Testeaza! Trateaza! Invinge Hepatita C!” continua, astazi, cu etapa dedicata judetului Braila.

Postul Realitatea TV Galati-Braila va transmite in direct miercuri, 26 februarie, la ora 20:00, emisiunea  “Testeaza! Trateaza! Invinge Hepatita C!”.

Invitatii realizatorului emisiunii, Aura Cristian, vor fi Dr. Liliana Chitanu, medic de familie in judetul Braila si interpreta de muzica populara Maria Carneci, unul dintre ambasadorii oficiali ai campaniei “Testeaza! Trateaza! Invinge Hepatita C!”.

Temele abordate vor fi legate de informarea populatiei asupra cauzelor si efectelor infectarii cu virusul hepatitic de tip C, precum si de faptul ca testarea si investigatiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este in prezent unul extrem de eficient, cu procent de succes de aproape 100%.

In aceeasi ordine de idei, telespectatorilor din Braila – si nu numai – li se va aduce la cunostinta traseul facil, la indemana oricui, pe care trebuie sa-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul impotriva Hepatitei C si faptul ca toti cei diagnosticati cu aceasta boala, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratamentul  gratuit pentru pacientii asigurati CAS.

Emisiunea “Testeaza! Trateaza! Invinge Hepatita C!”, de la Realitatea TV Galati – Braila, va putea fi urmarita live si pe pagina Facebook „Deschide lumea”, prin intermediul careia telespectatorii vor putea adresa intrebari invitatilor.

Romania detine primul loc in Europa in privinta infectarii cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3%, iar la nivel national, regiunea de est are cea mai insemnata rata a prevalentei. Judetul Braila detine, la randul sau, un nedorit procent de 3,69%.