Dr. Mihail Iugulescu: UPU Braila functioneaza cu o treime din necesarul de medici

IMG_0285

Managerul Spitalului Judetean Braila, dr. Mihail Iugulescu, declara ca Unitatea de Primiri Urgente are la ora actuala doar o treime din numarul necesar de medici. El a precizat astazi ca unii dintre doctorii de la UPU s-au pensionat, iar altii au plecat sa lucreze in privat si astfel au ramas multe posturi neacoperite, ceea ce se simte in activitatea unitatii amintite.

Intrebat despre situatia UPU, in contextul recentelor acuzatii cu privire la modul in care sunt lasati sa astepte pacientii cu orele si cum sunt tratati intr-un mod lipsit de politete de catre personalul medical, Iugulescu a inceput prin a anunta ca Unitatea de Primiri Urgente se afla in proces de restructurare si ca ii va fi alocat un spatiu mai mic: “UPU se afla intr-un proces de reorganizare si reabilitare. UPU a fost creat acum 8 ani, pe un spatiu mai mare; intre timp au aparut noi reglementari si o aducem la zi. Odata cu aceasta va urma si o reabilitare a ei, pentru ca sunt de facut acolo multe reparatii.

In ce priveste personalul, la capitolul personal mediu stam bine, este normata corespunzator; la capitolul personal medical stam mai rau, avem doar o treime din necesar – si aceasta pentru ca parte din personal s-a pensionat, iar alti medici au plecat in activitate de cabinet de medicina de familie”.

Managerul Spitalului Judetean a mai spus ca activitatea medicilor din UPU „este deosebit de grea”, pentru ca multi dintre pacienti, dintre cei care nu au afectiuni ce reprezinta cu adevarat urgente, in loc sa mearga la medicul de familie, vin la unitatea amintita si de aceea este uneori foarte aglomerat, iar pacientii asteapta ore in sir, pana sa-i vada un medic.

Comentariile managerului Mihail Iugulescu, aici: