Dr. Minescu: Intarzierea finalizarii sectiei Pediatrie-Cardiologie costa nu numai bani, ci si vieti

Untitled

Consilierul judetean Bogdan Minescu (PNL) a cerut astazi conducerii CJ Braila sa nu mai permita alte intarzieri in finalizarea investitiei de la Sectia de Pediatrie – Cardiologie a Spitalului Judetean, unde n-au fost finalizate lucrarile de strapungere a zidurilor intre noul corp si vechea cladire, pe trei paliere – spre Morga, Ambulator si Blocul Operator. Mai exact, este vorba despre o investitie de 13 milioane de lei blocata, din cauza disputelor legate de acele strapungeri.  Dupa o expertiza a constructorului, Vamed Standortentwicklung und Engineering GmbH & CO KG, s-a constatat ca legaturile cu cladirea Spitalul Judetean nu pot fi facute decat cu devierea circuitului apei, ceea ce ar presupune intreruperea furnizarii apei potabile in spital, pentru o anumita perioada – lucru imposibil de acceptat. Mai mult, acele strapungeri ar trebui facute prin spargerea structurii de rezistenta a spitalului, ceea ce iarasi este o mare problema. Ca atare, Sectia de Pediatrie – Cardiologie, desi aflata in faza avansata si dotata fiind cu un angiograf de 900.000 euro, este inca nefunctionala.

Doctorul Bogdan Minescu a amintit astazi, in plenul CJ, ca a trecut un an de zile de cand se taraganeaza lucrurile, iar acest blocaj nu costa doar bani, ci si vieti omenesti: “Pe 19 octombrie s-a implinit 1 an de cand angiograful a fost montat; mai are un an si expira termenul de garantie. Acolo sunt bagati multi bani, ai nostri si ai concitadinilor nostri, iar intarzierea inregistrata in utilizarea acestei cladiri costa nu numai bani, ci si vieti. Chestia asta am mai spus-o, iar de acum inainte am sa v-o reamintesc in fiecare sedinta. Sigur, eu am inteles intr-o oarecare masura imperativele pe care le ridica legislatia si termenii contractuali intre CJ si constructor, insa constructorul respectiv a facut si proiectul si este si responsabil 100% de ceea ce se intampla acolo. Nu stiu daca CJ a actionat intr-un fel sau altul, insa intinderea pe ani de zile a problemei respective este inacceptabila, dupa parerea mea. Ori ii actionam in justitie si obtinem o rezolvare, ori renuntam la cladire, luam banii inapoi, ce am dat acolo, si facem altceva, pentru ca si cu banii bagati acolo, si asteptand ani de zile sa se intample ceva, nu are ce sa se intample. Nu are ce sa se intample! Oamenii aia vor sa ia niste bani in plus, intelegem foarte bine, au vrut 1 milion, dar probabil ca ar trebui sa faca tot ceea ce este de facut acolo fara sa mai ceara nimic, pentru ca e inacceptabil sa mai creada cineva ca s-a facut o cladire fara comunicare cu cladirea principala; nu e prevazut in proiect asa ceva!

Deci inca o data va rog, aparatul propriu al CJ, transformati chestia asta intr-o problema de zi cu zi, pentru ca altfel, sa stiti ca este o problema care poate sa imbrace o cu totul alta discutie!”.