DR. NEACSU: AZI AM PRIMIT SERUL FIZIOLOGIC, S-AU DAT PE SECTII SI TIFOANELE SI FESELE. NU E VINA MEA CA NU AVEM MANITOL

Directorul medical al Spitalului Judetean, dr. Alina Neacsu, admite ca unitatea amintita nu are la momentul actual toate medicamentele necesare, insa sustine ca nu este vina sa pentru faptul ca unele dintre acestea sunt aduse cu intarziere sau lipsesc de pe piata si deci, spitalul nu le poate procura.

Neacsu raspunde astfel comentariilor consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care declara astazi ca din spital lipsesc medicamente de baza, precum aspirina, algocamin, ketoprofen si manitol, dar si serul fiziologic, leucoplastul si pansamentele. Ulterior, Iordache a precizat ca potrivit ultimelor informatii primite, in cursul zilei de astazi s-a primit algocalminul.

La randul sau, dr. Neacsu a precizat ca tot in cursul acestei zile s-au primit si alte medicamente: “Serul fiziologic este pe rampa, veniti sa fotografiati cum se incarca, se transporta la farmacie. Se incarca de la ora 2, este un TIR intreg cu ser fiziologic. Pentru manitol nu am nicio vina ca cel care este singurul producator de manitol din tara, nu distribuie. Ca sa elimin aceasta poveste cu manitolul, am contactat alta firma, care are un alt fel de tip de manitol, sa ne aduca macar un stoc minim necesar, dar aceasta firma nu importa in mod constant o cantitate atat de mare cat am eu nevoie, ca spital. Si azi dimineata am vorbit cu reprezentantul, a ramas sa se transmita in cursul zilei de maine cat poate sa se dea ca stoc de urgenta. Nu am nicio vina ca nu am manitol, nu s-a putut aduce in Romania.

Aspirina… nu stiu cand vine. S-a comandat. Deci eu nu pot sa spun, dar aspirina nu intra in categoria medicamentelor de urgenta. Va reamintesc ca suntem spital de urgenta, deci prioritate la achizitia de medicamente sunt medicamentele de urgenta”.

Intrebata daca exista leucoplast si pansamente, directorul medical ne-a declarat: “Bineinteles! Puteti sa verificati, astazi pe sectii s-au distribuit tifoanele, fesele. Tifonul… eu stiu ca de ieri a inceput distributia“.