DR. NEACSU: FORMULARELE MEDICALE, RESPECTIV BILETELE DE TRIMITERE NECESARE PENTRU RMN, CT AU FOST COMANDATE

Raspuns laconic al purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean Braila,  directorul medical Alina Neacsu (foto), in legatura cu sesizarile privind faptul ca in unitatea amintita nu ar exista CD-uri pentru inregistrarea rezultatelor investigatiilor de tip RMN si CT, iar pacientilor li se cere sa-si cumpere singur CD-uri, precum si in legatura cu faptul ca medicii din spital nu ar mai avea de o luna formularele speciale necesare pentru a  face trimiteri la RMN au CT, astfel incat pacientii sa poata beneficia de aceste investigatii gratuit, asa cum au dreptul.

Consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) a semnalat astazi aceste probleme, iar la intrebarile MD Press, directorul medical Alina Neacsu ne-a comunicat ca ne va transmite raspunsul pe mail.

Raspunsul primit suna asa: ”1.In acest moment, in magazia Spitalului Judetean de Urgenta Braila sunt 150 CD, 150 DVD pentru a fi eliberate pacientilor conform Ord.1410/2016 si L 46/2003.

2.Formularele medicale, respectiv Biletele de trimitere necesare pentru RMN, CT au fost comandate”.

E adevarat ca aceste formulare nu mai exista in spital de o luna? De ce nu s-au achizitionat din timp, pentru ca pacientii sa poata beneficia  de aceste investigatii gratuit, asa cum au dreptul? Cand au fost comandate formularele si cand vor fi primite? Raspunde cineva pentru faptul ca in tot acest timp, pacientii care si-au platit asigurarile de sanatate nu au putut beneficia de invstigatiile RMN sau CT la care aveau dreptul?

Se pare ca actuala conducere a Spitalului Judetean Braila nu considera necesar sa dea informatii complete pe acesta tema, desi este evident o chestiune de mare interes pentru cetateni. Nu de alta, dar daca ai nevoie de o investigatie de tip RMN sau CT, inseamna ca ar putea fi vorba de o problema de sanatate destul de serioasa, iar uneori, o astfel de investigatie facuta la timp poate face diferenta, in viata unui om. In plus, pentru braileni, care nu se pot lauda cu venituri mari, cele cateva sute de lei pe care le platesti pentru o investigatie de tip RMN sau CT – in cazul in care nu o poti face gratuit -, nu este o suma neglijabila.

Pe de alta parte, desi dr. Neacsu ne-a declarat ca “este o discutie: cand trebuie sa avem CD-uri si cand trebuie sa nu avem. E o discutie conform normelor de aplicare a contractului cadru”, aceasta nu a mai considerat necesar sa ne explice in raspunsul transmis pe mail “cand nu trebuie sa aiba CD-uri”.