DR. NEACSU: LA MOMENTUL ACESTA, AVEM 178 MEDICI ANGAJATI LA SPITALUL JUDETEAN. NECESARUL ESTE DE CIRCA 300

Presedintele CJ, Iulian Chiriac, declara ca administratia publica, dar si conducerea Spitalului Judetean fac toate eforturile pentru a atrage medici de valoare la Braila si a acoperi, astfel, deficitul de personal existent in acest domeniu. Chiriac a precizat ca se poarta discutii cu medici tineri din centrele universitare din tara si li se prezinta facilitatile care le pot fi oferite, pentru a-i aduce in judetul nostru: “Incercam sa vorbim cu medici tineri care sunt in centrele universitare si sa le spunem care sunt facilitatile Spitalului Judetean, astfel incat sa putem sa-i aducem  aici, la Braila, pentru a profesa si a crea, a presta servicii medicale de calitate”.

Intrebata care este deficitul de medici la ora actuala, la Spitalul Judetean,  managerul Delia Rasnoveanu a spus ca “e greu de precizat”. La insistentele noastre, pentru a obtine o informatie mai clara pe aceasta tema, Rasnoveanu a raspuns: “Deci la momentul asta avem angajati aproape 200”.

“178 sunt in momentul asta angajati, iar normativul este undeva la 300”, a intervenit directorul medical Alina Neacsu.

“Deci mai avem 100 de medici in care sa facem lobby si sa-i aducem la Braila. Ne-ar multumi si 50, daca ar veni in prima faza, sa ajungem acolo unde ne dorim, dar este un lucru bun si se vede ca medicii tineri vin si la Braila si incercam de fiecare data sa le explicam si sa le dam si anumite conditii, astfel incat ei sa profeseze la Braila”, a comentat si Chiriac.

Intrebata care sunt specialitatile cele mai deficitare, din acest punct de vedere, dr. Necsu a spus: “Cea mai afectata este Urgenta, medicina de urgenta, acolo este un deficit maxim – un deficit national, am inteles -; am scos posturile la concurs, suntem la a treia publicare a lor si de nefericire nu se prezinta nimeni. Cu ATI-ul putem spune ca am depasit un hop si avem sperante ca il vom depasi si mai bine – mai avem promisiunea a inca doi tineri care vor sa vina maxim in luna mai, deci cu Anestezia Terapia Intensiva sa zicem ca am depasit”.

Declaratiile complete pe aceasta tema, aici: