DR. NEACSU: LA SPITALUL JUDETEAN N-A MAI FOST PANA ACUM ACEASTA SITUATIE, CU LIPSA DE MEDICAMENTE. A FOST FINAL DE CONTRACT SI S-AU FACUT CONTRACTE SUBSECVENTE

Directorul medical al Spitalului Judetean Braila, dr. Alina Neacsu, declara ca unitatea sa nu poate schimba distribuitorul de medicamente dupa cum doreste, pentru ca acesta se stabileste in baza unei licitatii desfasurate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), asa cum prevede legea. Neacsu a raspuns astfel comentariilor consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND), care este nemultumit de faptul ca la Spitalului Judetean apar in mod repetat sincope in aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare si de fiecare data, conducerea unitatii da vina pe distribuitori, care nu au trimis produsele respective la timp.

Iordache a declarat ca  in conditiile in care Spitalul Judetean Braila cheltuieste un milion de euro lunar pe medicamente, normal ar fi ca daca distribuitorul actual nu este prompt in livrarea comenzilor, sa fie schimbat.

Dr. Neacsu spune insa ca nu se poate face asta: “Distribuitorii nu-i alegem noi, distribuitorii sunt conform licitatiei din SEAP. Deci din licitatia prin SEAP iese castigatorul, nu-l pot schimba”.

Intrebata daca vrea sa spuna ca spitalul nu poate lua nicio masura, in cazul in care distribuitorul nu indeplineste conditiile contractuale si daca acesta poate face ce vrea, dupa ce a castigat contractul, directorul medical ne-a spus: “Nu a mai fost aceasta situatie pana acum, acum a fost sfarsit de contract pentru toate contractele si s-au facut contracte subsecvente; dar asta este o problema care nu tine de mine, director medical, ci de directorul economic. Pe mine sa ma intrebati medical – stiu ca referatele de medicamente s-au confirmat si s-au aprobat in cursul saptamanii trecute”.