Dr. Pricop: Acum nu mai cersim un sediu si nu mai suntem evacuati de diversi satrapi care se cred pe mosia lor

11120081_10205379956831842_668842891451126076_o

Presedintele Colegiului Medicilor Braila, dr. Cristian Pricop, considera drept “o discutie fara fundament” dialogul ce a avut loc ieri intre medicul Cornel Varzaru si presedintele CJ Braila, privind alocarea unui sediu pentru Colegiul Medicilor intr-o cladire din strada Ana Aslan, reabilitata pe bani europeni. Discutia amintita a fost initiata de doctorul Varzaru, directorul medical al Corpului B al Spitalului Judetean, care a reclamat ca sediul Colegiului Medicilor (CM) Braila este intr-o garsoniera in care nu incap nici 10 insi si nu se pot tine sedintele in conditii civilizate. In acest context, el a cerut presedintelui CJ, Viorel Mortu, sa se acorde un spatiu adecvat Colegiului Medicilor si a sugerat ca acesta ar putea fi intr-o cladire reabilitate recent pe bani europeni, din strada Ana Aslan. Viorel Mortu s-a aratat dispus sa faca acest lucru, in baza unei cereri scrise depuse de conducerea Colegiului Medicilor.

Presedintele acestui CM Braila, Cristian Pricop, nu pare insa atat de dornic sa mearga cu mana intinsa la CJ, precizand ca acum Colegiul un sediu propriu, care este format din sala de sedinta si birouri. Pricop spune ca asa modest cum este acest sediu, situatia este mai buna decat pe vremea cand medicii erau pusi in situatia sa cerseasca an de an la vreun “satrap” local din administratia publica, pentru a li se prelungi contractul de inchiriere la spatiul pe care l-au detinut in Spitalul Judetean: “Pana la preluarea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Braila de catre Consiliul Judetean, Colegiul Medicilor din Braila a functionat intr-o cladire a spitalului amintit, convenabil pentru majoritatea membrilor Colegiului. Dupa descentralizare si trecerea cladirilor SJU Braila in proprietatea CJ, in fiecare an, ni se prelungea folosinta gratuita a spatiului, prin Hotarare CJ, numai pentru un an. In anul 2013, am fost somati de catre CJ Braila sa parasim spatiul in care ne aflam, desi in Hotararea CJ din 11 octombrie 2012 se mentiona ca ni se va construi un sediu, odata cu constructia amfiteatrului spitalului. Vazandu-ne in imposibilitatea de a ne desfasura activitatea, in anul 2013 am facut o solicitare la Primaria Braila pentru atribuirea unui spatiu, solicitare care a ramas fara raspuns. In aceste conditii, Colegiul Medicilor Braila a achizitionat, din banii de cotizatie a membrilor si cu un credit bancar ipotecar, un spatiu comercial de 60 mp, aflat pe Strada Scolilor, intre B-dul Independentei si Strada Grivitei. Spatiul este alcatuit din sala de sedinta si birouri. Cel mai important lucru este ca este spatiul Colegiului si ca nu mai trebuie sa cersim in fiecare an, ca nu mai suntem notificati cu evacuarea, de diversi satrapi care se cred pe mosia lor. Presedintele CJ Bunea Stancu a considerat ca <<spatiul adecvat>> pentru asociatia medicilor din Braila este in strada, iar Primaria nici nu s-a obosit sa ne refuze, nu a raspuns deloc”.

Presedintele CM Braila are mari dubii ca imobilul din strada Ana Aslan vizat de Cornel Varzaru ar fi potrivit pentru un sediu al Colegiului Medicilor si lasa sa se inteleaga ca nu  se va duce cu mana intinsa la CJ, dar ca, pe de alta parte, nu ar refuza categoric o alta posibila oferta venita din partea CJ, pe care ar aprecia-o ca pe un semn ca in sfarsit, “profesia medicala este apreciata”:  “Ma indoiesc de faptul ca destinatia unei cladiri reabilitate pe bani europeni, cea de pe strada Ana Aslan, poate fi schimbata si nu cred ca a fost reabilitata pentru sedii de asociatie profesionala, deci este o discutie fara fundament. Daca se va gasi un spatiu generos si adecvat activitatii unei asociatii profesionale de prestigiu, este semn ca in sfarsit profesia noastra incepe sa fie apreciata, iar atribuirea nu este subiect de cersit si negociat”.