Dr. Pricop: Centrul de vaccinare anti-COVID de la Spitalul Județean ar trebui să-și continue activitatea. Acesta este centrul cel mai dorit de către persoanele care se înscriu pe platformă

Consilierul județean Cristian Pricop (PNL) este de părere că ar fi benefic ca centrul de vaccinare anti-COVID de la Spitalul Județean Brăila să nu-și întrerupă activitatea, așa cum ar dori conducerea unității amintite.

Dr. Pricop face referire la faptul că managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu (PSD), a cerut în două rânduri prin adresă oficială ca centrul de vaccinare care funcționează acolo să-și înceteze activitatea, urmând ca vaccinarea populației să se facă în celelalte centre din municipiu și județ.

Prefectul Nicușor Ciocan (USR) a declarat că în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că a rugat conducerea Spitalului Județean să continue, totuși, vaccinarea și după încheierea etapei destinate bolnavilor cronici, adică să mențină măcar unul sau două fluxuri.

Și dr. Pricop, care lucrează la Spitalul Județean, este de părere că centrul de vaccinare amintit n-ar trebui închis: „Acesta este primul centru înființat la noi în județ și este centrul cel mai dorit de către persoanele care se înscriu pe platformă. Dacă vă uitați pe platformă, veți vedea că aici lista de așteptare este mult mai mare. Cred că centrul de vaccinare de la spital oferă cea mai mare încredere tuturor celor care vor să se vaccineze, întrucât încă există o mică incertitudine în evoluția post-vaccin, știți foarte bine, iar persoanele care, să zicem, au o vulnerabilitate și-ar dori să facă vaccinul într-un centru în care ai toate posibilitățile de tratament și în care poți să intervii.

Dacă mă întrebați pe mine, punctual, eu aș crede că punctul de vaccinare de la spital ar trebui să-și continue activitatea. Este părerea mea, dar vom vedea ce se va întâmpla”.