DRAGHINCESCU: AMENDA PENTRU POLEIUL DE PE DJ 212 SA O PLATEASCA FIRMA CARE TREBUIA SA SE OCUPE DE ACEL DRUM, NU CJ!

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) i-a cerut astazi sefului judetului, Iulian Chiriac, sa nu plateasca de la buget amenda de 2.650 lei primita de CJ Braila de la Politie, pentru ca nu a imprastiat la timp material antiderapant pe DJ 212, asa-numitul “Drum al Marii”. Mai exact, este vorba despre o sanctiune primita de Consiliul Judetean la sfarsitul saptamanii trecute, pentru ca, in calitate de administrator al DJ 212, institutia amintita nu si-a indeplinit obligatia de intretinere a drumului public pe timp de iarna. Politistii au apreciat ca poleiul de pe drumul amintit a fost unul dintre factorii care au dus la producerea unui accident de circulatie in zona localitatii Spiru Haret, unde un microbuz a derapat si a iesit in decor, iar 5 pasageri au fost raniti.

Draghincescu este de parere insa ca vina pentru poleiul de pe sosea nu ii apartine Consiliului Judetean, ci firmei “Tancrad”, care are contract cu CJ pentru deszapezire si ca atare, „Tancrad” trebuie pusa sa plateasca: “Vreau sa va rog ca sa sanctionati firma contractoare si sa va indreptati impotriva acesteia pentru recuperarea amenzii, pentru ca nu Consiliul Judetean este vinovat. Chiar daca este proprietarul drumului, nu CJ este vinovat pentru acest lucru”.

Precizam ca reprezentantii societatii “Tancrad” au declarat ca ei actioneaza pe diferite tronsoane de drum numai in baza a ceea ce li se solicita de la CJ si ca utilajele sunt trimise intr-o zona sau alta a judetului, pentru a deszapezi sau a impastia material antiderapant pe drumurile judetene, doar in functie de comenzile primite de la Consiliu. Acestia mai spun ca in ziua in care s-a produs accidentul, CJ nu ceruse sa se actioneze pe drumul respectiv.