DRAGHINCESCU: CAPRARIU INCA N-A INTELES, DUPA 8 LUNI DE MANDAT, CA PRIMARUL NU SE OCUPA PERSONAL DE COLECTAREA GUNOAIELOR

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) il ia peste picior pe consilierul municipal Lucian Caprariu (independent) in legatura cu comentariile critice facute de acesta din urma, pe tema modului in care se face in Braila colectarea selectiva a gunoiului.

Mai exact, Caprariu a postat pe o retea de socializare cateva fotografii cu containere incarcate de gunoaie de toate felurile si a comentat:  „Primaria Braila a declansat selectarea colectiva (!). Frectia umeda vs. frectia uscata”. In plus, consilierul municipal a declarat pentru presa ca este o “rusine” modul in care se face colectarea selectiva si ca aceasta presupune mult mai mult decat a lipi niste abtibilduri pe containere. 

Simona Draghincescu ii ia apararea primarului Marian Dragomir, aliatul sau politic, si il ironizeaza pe Caprariu, care in opinia ei, nici dupa 8 luni de prezenta in CLM n-a inteles ca de activitatea de salubritate nu se ocupa primarul, ci serviciul SUPAGL, care este in subordinea Consiliului Local Municipal. Ea mai scrie intr-o postare facuta pe o retea de socializare ca daca avea ceva de reprosat pe  aceasta tema, consilierul municipal trebuia sa spuna in sedintele CLM, nu pe contul de Facebook.

Simona Draghincescu se intreaba daca in chestiunea cu colectarea selectiva, Caprariu nu face cum a facut in cazul taxei de salubritate, pe care intai a votat-o in CLM si apoi a contestat-o in strada: <<Vad ca domnul consilier local municipal Caprariu, dupa aproape 8 luni de mandat, nu a inteles ca Primarul municipiului nu se ocupa personal de colectarea gunoaielor si ca aceasta activitate, impreuna cu atributiile sale, le are serviciul de utilitate publica SUPAGL Braila, serviciu de utilitate publica aflat in subordinea CLM, nu a Primarului, impreuna cu operatorii de salubritate.

Domnia Sa are posibilitatea sa critice aceasta activitate in CLM desi … n-am auzit asemenea discutii sau critici acolo. Mai mult decat atat, cand s-a aprobat aceasta activitate in CLM, avea posibilitatea sa se opuna sau sa corecteze greselile facute; sau procedeaza la fel cum a procedat cu taxa de gunoi? Voteaza majorarea taxei de salubritate cu 54 % si pe urma critica majorarea votata de el…. ca la noi, nu? Nu cred ca dl Caprariu a propus ca CLM-ul sa se „gandeasca” 5 luni sa faca o treaba ispravita si CLM a refuzat>>.