Drăghincescu, despre „Canci_you”: Inepții politice, răzbunări și frustrări personale. PNL procedează într-un un mod mai ticălos chiar decât PSD

Simona Drăghincescu, fost subprefect al Brăilei în Guvernul Orban (PNL), critică dur liberalii brăileni, pe care îi acuză că sunt „mai rău ca PSD” și acționează „mai ticălos ca PSD”.

Drăghincescu a comentat pe o rețea de socializare o serie de decizii recente ale inspectorului școlar general Cătălin Canciu (PNL) care au suscitat vii controverse și care este acuzat, printre altele, de faptul că a demis directorii unor instituții de învățământ pe criterii politice: „Când PSD a schimbat unii directori (puțini, de altfel, printre care și pe dl Canci_you) PNL a sărit ca ars că aceștia au fost schimbați politic; acum însă, chiar dacă au promis că vor promova competența și profesionalismul, se pare că procedeaza mai rău și într-un un mod mai ticălos chiar decât PSD.

Nu-mi aduc aminte ca PSD să fi schimbat directori care au performat, aceștia mai degrabă i-au apreciat și în mod firesc un om normal la cap se apropie de cel care-l apreciază, nu de cel care-l persecută fie și numai prin «reglaje fine» ale sistemului de învățămant.  Inepții politice, răzbunări și frustrări personale, ca și cele cu micșorarea numărului de clase la liceele brăilene taman în timpul pandemiei, când numărul de copii din clase ar trebui micșorat la max 25, nu 32 cât sunt acum, deci implicit numărul de clase trebuie mărit, nicidecum micșorat, cum se dorea; dar astea sunt chestiuni matematice, nicidecum geografice, de genul «apa trece, pietrele rămân», așa că nu trebuie sa avem pretenția ca unii de la ISJ Brăila să le înțeleagă, fiind profesori de geografie, nu de matematică ori de biologie, ca să înțeleagă cum e treaba cu pandemia și virușii, deși virușii sunt distruși de apă (geografică) da’ nu chioară, ci cu mult săpun.

Lăsând gluma la o parte, constat ca PNL n-a înțeles mai NIMIC din ultimii 30 de ani de politică… își exclude membrii importanți din partid, pe cei care au sponsorizat partidul în ultimii 10 ani, oamenii serioși, dedicați principiilor liberale, doar pentru că au curajul să vorbească, promovează persoane pe criterii eminamente politice sau de gașcă, nicidecum profesionale, ș.a.m.d.

Păcat, votanții PNL cred că aveau alte așteptări, așa că să nu mai mire pe NIMENI dacă peste 4 ani PNL va ajunge la 7-8 %, nu la 28-30 %, cum ar fi după o guvernare cu profesioniști adevărați.

P.S.: apreciez foarte mult profesorii de geografie care înțeleg că bolile se transmit mult mai ușor și repede într-o clasa cu 32 de elevi decât într-una cu 22-25, iar nivelul de învățământ ar fi mai bun într-o clasă cu elevi mai puțini decât într-una cu elevi mulți, pentru că apa curge la vale, nu la deal.

Vă doresc succes și minte, multă minte!”.