Draghincescu face plangere penala Primariei Braila, fiindca nu i se dau documentele pe care le cere, in calitate de consilier

1531604_474598189308168_1208195499_n

Consilierul municipal liberal Simona Draghincescu va face plangere penala Primariei municipiului Braila, pentru faptul ca nu ii sunt furnizate documentele si informatiile la care are dreptul, in calitate de ales local, si pe care le-a solicitat de-a lungul ultimilor 3 ani. Draghincescu a explicat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca de fiecare data cand face o solicitare de acest tip, i se raspunde ca i se vor pune la dispozitiile toate informatiile cerute, dupa care nu se mai intampla nimic. Consilierul liberal a anuntat ca s-a saturat ca cererile ei legitime sa fie ignorate sistematic de catre primarul Aurel Simionescu (PSD) si subordonatii lui si a decis sa ia masuri drastice si sa depuna plangere penala impotriva celor care o trateaza in acest fel: “Sunt documente importante, care sunt publice si pe care ar trebui sa le cunoasteti si dvs, ca si presa, sa le dati publicitatii, ca sa stie fiecare cetatean ce a votat si cum se comporta alesul lui in Consiliul Local, sau in exercitiul functiunii din administratia publica. Plangerea penala o depun impotriva aparatului de specialitate al Consiliului Local, care nu-mi pune la dispozitie documentele solicitate; mi le pune, dar asa, azi imi da unul, mai imi da unul peste o saptamana… Eu le cer de ani de zile si mi-au adus numai cateva”.

Intrebata daca va specifica in plangerea penala numele anumitor persoane care, in opinia sa, se fac vinovate ca nu-i pun la dispozitie documentele cerute, Draghincescu ne-a spus: “Plangerea o fac primarului, pentru ca el este cel care conduce aparatul de specialitate al Primariei si al Consiliului Local. Plangerea va fi pe numele Primariei Braila, pentru ca se pot face plangeri penale si pe numele unor institutii”.

Consilierul municipal a precizat si o parte dintre documentele pe care le-a solicitat  in zadar, in ultimii trei ani: ”Am cerut rapoarte ale Curtii de Conturi si am mai cerut, de exemplu, listele de ajutoare de urgenta. Vreau si eu sa vad ce a constatat Curtea de Conturi, ce nereguli sunt in institutiile respective, cum s-a administrat patrimoniul, cum s-au luat deciziile, cum s-a inchiriat patrimoniul, etc. Sunt foarte multe lucruri interesante, pe care orice cetatean ar vrea sa le stie, iar eu, ca si consilier municipal, vreau sa am cunostinta de ele, ca sa votez in cunostinta de cauza si sa le dau si presei, ca sa vedeti cum gestioneaza ei aceste bunuri. Ca n-a mai cerut niciun consilier, in ultimii 25 de ani, niciodata, niciun document, asta este o alta problema. Ei nu sunt invatati sa spuna ce fac in acolo, la Primarie… Ei, uite ca se schimba vremurile si poate o sa mai vina si altii care o sa fie curiosi privind ce se intampla acolo”.