DRAGHINCESCU: II ROG PE LIBERALI SA REVINA CU PICIOARELE PE PAMANT SI SA LASE CHESTIILE POLITICE DEOPARTE

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) se dovedeste in ultima vreme cea mai vajnica aparatoare a PSD, mai patimasa in a apara demersurile social-democratilor in cadrul CJ Braila decat multi dintre consilierii PSD. Iar cand este de aparat vreun proiect de hotarare de criticile consilierului liberal Alexandru Danaila, pentru Draghincescu nu mai este vorba de loialitate politica fata de aliatii sai, este pur si simplu o placere.

Lidera PND a fost prima care a vrut sa-i dea replica liberalului Danaila astazi, in sedinta CJ, dupa ce acesta a acuzat faptul discutia bugetului pe anul 2017 se face fara respectarea prevederilor si termenelor legale.

Simona Draghincescu i-a replicat lui Danaila ca si Guvernul Ciolos, sustinut de PNL, trebuia sa respecte termenul legal in privinta prezentarii proiectului de buget in Parlament si n-a facut-o, asa ca PNL ar trebui “sa revina cu picioarele pe pamant” si sa mai “lase chestiile politice deoparte”: “Legea in Romania prevede in mod expres ca  bugetul Romaniei se aproba si se prezinta Parlamentului pentru rectificare pana la 15 noiembrie al anului in curs, pentru anul urmator. Stim foarte bine situatia in care Guvernul Ciolos, pe care PNL-ul l-a sustiut foarte multi ani… adica anul de tehnocratie… n-a fost in stare ca sa aduca in Parlamentul Romaniei bugetul Romaniei in anul 2017, asa incat pana la 31 decembrie noi, in consiliile judetene, sa ne putem aproba bugetele de venituri si cheltuieli atat pentru judetul Braila, cat si pentru tot ceea ce inseamna judetul Braila, municipiul Braila, comunele si orasele din judet. Asa ca eu ii rog pe colegii mei de la PNL sa revina cu picioarele pe pamant si sa lase chestiile politice deoparte si sa inteleaga ca interesul comunitatii noastre este sa avem buget, sa mergem la treaba. Si daca le ardea ca sa citeasca bugetul, puteau sa-l citeasca si sa-l studieze foarte bine pana acum”.

Precizam ca proiectul bugetul judetului pe anul in curs le-a fost transmis consilierilor judeteni in urma cu numai doua zile.