DRAGHINCESCU, IN SEDINTA CJ: LIMITA NESIMTIRII SI A TUPEULUI A FOST TRECUTA. JIGNIRILE N-AU CE CAUTA AICI. MIZERIILE SI GOLANELILE ASTEA DE DOI BANI… AM AJUNS UN INTREG JUDET LA BATAIA DE JOC A DOI SIFILITICI

“Ar trebui sa luam niste probe de sange si sa vedem daca suntem sau nu sub influenta bauturii sau a drogului”, “sunt mizerii si golaneli de doi bani in sedintele CJ”, “am ajuns un intreg judet la bataia de joc a doi sifilitici”, “discutia trebuie sa fie intr-un cadru civilizat” – sunt cateva dintre comentariile facute astazi de consilierul judetean Simona Draghincescu (PND), in plenul CJ Braila.

Unul dintre scandalurile din sedinta de azi s-a inregistrat la proiectul de hotarare ce viza achitarea, de catre Consiliul Judetean, a cotizatiei de membru al Asociatiei Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrate a Zonei Pescaresti a judetului. Dupa aprobarea prin vot a proiectului amintit, consilierul Ovidiu Nechita (PNL) – caruia presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), deja ii luase dreptul de a mai lua cuvantul – a acuzat faptul ca Viorel Mortu (PSD) a votat acest proiect, desi detine o functie in cadrul Asociatiei Grupul Local pentru promovarea Dezvoltarii Integrate a zonei pescaresti a judetului – ceea ce, in opinia liberalului, il face incompatibil si face ca hotararea respectiva sa fie nula, fiindca nu ar fi fost un vot legal.

In timp ce Nechita incerca sa explice aceste lucruri, atat presedintele CJ, cat si unii dintre consilierii PSD, ii cereau sa nu mai vorbeasca, fiindca fusese sanctionat mai devreme si nu mai avea dreptul sa ia cuvantul in acea sedinta. Dat fiindca ca Nechita tot incerca sa spuna ca hotararea respectiva nu este legala, in timp ce PSD-istii tot incercau sa il faca sa taca, cel care i-a sarit in ajutor a fost consilierul Stefan Catalin Iordache (PND): “Domnule presedinte, domnul Nechita incearca sa va spuna ca domnul Mortu, care e presedintele acestei asociatii, a votat si e incompatibil”.

“Foarte bine!”

“Cum adica foarte bine?!”

“Este decizia dansului.”

“Nu, nu, nu! Domnule presedinte, dvs care cititi asa mult regulamentele si sunteti atat de destept, de frumos si de inteligent, ar trebui sa stiti ca atunci cand constatati ca un consilier incalca legea ANI, votand un proiect de hotarare, atunci dvs trebuie sa va sesizati, sa anulati acea hotarare. Stiti ca asa scrie in lege?”

La acest moment, Nechita a incercat iar sa-si spuna opinia si a fost iarasi acoperit de consilierii care ii cereau sa nu mai vorbeasca. Nechita a comentat ca este datoria legala a secretarului judetului, Dumitrel Priceputu, ca inainte de vot, sa precizeze care sunt consilierii care, din motive de incompatibilitate, nu au dreptul de a vota si a incercat sa citeasca din Regulamentul CJ care sunt atributiile secretarului judetului, insa a nu a fost lasat sa continue.

Intr-un vacarm general, cu Nechita care nu se lasa oprit si Chiriac si unii dintre consilierii PSD care nu-l lasau sa continue, a intervenit iar Iordache, care a citit ceea ce incerca liberalul sa prezinte – atributiile secretarului judetului: “Domnul secretar <<urmareste ca la deliberarea si adoptarea unor hotarari ale CJ sa nu ia parte consilierii judeteni care se incadreaza in dispozitiile art. 228, aliniatul 2, informeaza presedintele de sedinta sau dupa caz, inlocuitorul acestuia – da Doamne! – cu privire la asemenea situatii si face cunoscute sanctiunile prevazute de lege in asemenea cazuri>>. Ati facut, domnule secretar, acest lucru? Ati facut, domnule secretar, aceasta marlanie pe care o faceti, ca un comunist ce sunteti de atata timp? Ia ziceti, domnule secretar!”.

“In primul rand solicit sa nu mai fiu jignit, ca nu fac marlanii. Doi: potrivit legii, obligatia este a persoanei in cauza, respectiv a consilierului judetean sau local de a se abtine de la vot, daca decide”, a raspuns Priceputu.

“Domnule presedinte, domnul secretar nu a atras atentia nimanui, adica a dvs, asupra faptului ca un consilier voteaza – din greseala sau nu – ilegal. Dvs trebuie sa va spuna lucrul asta. Iar dvs, conform legii, trebuia sa opriti sedinta, sa anulati aceasta hotarare de CJ, sa o repuneti la vot si sa-i atrageti atentia acelui consilier judetean ca nu are dreptul sa participe, ca asa scrie in lege.

Ca domnul secretar, obisnuit cu manglele si cu marlaniile de la CJ – dati-ma in judecata, daca vreti ! – face sau nu face asta, este ca sa va puna pe dvs in situatia de a incalca legea. Dvs va face un rau, in primul rand.

In al doilea rand, dvs sunteti ca si noi, un simplu consilier judetean, pus de noi acolo, din prostie, ca sa ne conduceti…”

“Domnul consilier, va atrag atentia sa fiti cuviincios…”

“E parerea mea despre mine! Prost am fost ca te-am votat; care problema ta? Despre mine vorbesc, ca eu sunt prostul, nu tu! Si uite, mai e altul, la fel; suntem doi. Noi, de prosti, v-am pus sa ne reprezentati; asta e, prostia se plateste. Dar dvs sunteti cel care preia toata aceasta impovarare legala, pentru ca domnul secretar, din motive pe care nu le cunosc – din nestiinta, interesat sau nu, habar n-am – nu va aduce la cunostinta ceea ce v-am citit eu”.

Iordache a mai spus ca Priceputu ar fi trebuit sa-l anunte pe presedinte ca exista incompatibilitati si in cazul altor consilieri, inclusiv a colegei sale de partid, Simona Draghincescu, pe care a numit-o “turnatoare”.

La acest punct, Draghincescu a intervenit: “Hai, mai, taci din gura! Deci eu cred ca ar trebui sa aducem niste fiole si sa luam niste probe de sange si sa vedem daca suntem sau nu sub influenta bauturii sau a drogului.

Eu cred ca domnul Nechita, indiferent ce sarcina are de la partid, de a fi sau a nu fi trompeta PNL, treaba lui ce face, este problema lui…”

“Cum poate sa spuna ca sunt trompeta una care stie sa faca doar masti?!”, a sarit Nechita.

“…Eu cred ca discutia trebuie sa fie intr-un cadru civilizat, argumentat, chiar daca suntem pe pozitii antagoniste din punct de vedere politic, totul trebuie sa aiba o limita..”, a continuat Draghincescu.

“Tu vorbesti?!”, a comentat Iordache.

“… Limita nesimtirii si a tupeului a fost trecuta de mult. Jignirile n-au ce cauta intr-un asemenea for legislativ, iar mizeriile si golanelile astea de doi bani sa le suporte oricine, domnule; eu plec din sala in conditiile astea! Am ajuns un intreg judet la bataia de joc a doi sifilitici! Nu se poate!”

“Ce-i asta, domnule?! Dati-o afara, domnule!”, a protestat Iordache.

“Va chem la ordine!”, i-a spus Chiriac lui Draghincescu.

“Chemati-ma la ordine!”.