DRĂGHINCESCU: MASCA DEVINE OBLIGATORIE ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE CÂND RATA ÎMBOLNĂVIRILOR VA FI PESTE 3 LA MIA DE LOCUITORI. ACUM, LA PESTE 1,5 LA MIE, TOATE SPITALELE SUNT PLINE. VĂ RECOMAND SĂ PURTAȚI MASCA DE PROTECȚIE TOT TIMPUL!

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, a confirmat în această dimineață că de azi nu mai este valabilă Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență aprobată zilele trecute, care obliga cetățenii să poarte mască atunci când circulau pe străzile municipiului și de asemenea, pe raza altor 13 localități din județ.

Așa cum a declarat încă de ieri primarul municipiului, Marian Dragomir, care a acuzat că hotărârea CJSU amintită este nelegală și că Guvernul a stabilit alte reguli,  Drăghincescu admite că de astăzi cetățenii nu mai sunt obligați să poarte mască pe stradă, ci doar în locurile aglomerate.

Subprefectul a scris în această dimineață pe o rețea de socializare: „De astăzi timp de 30 de zile este o nouă stare de alertă, cu reguli noi, stabite prin HGR nr 856 din 14.10.2020. TOATE hotărârile CJSU din țară, inclusiv de la Brăila, rămân fără obiect.

ASTĂZI vor fi aprobate reguli noi în concordanță cu HGR nr 856/2020.

Masca devine OBLIGATORIE în toate spațiile publice deschise când rata îmbolnăvirilor va fi peste 3 la mia de locuitori. Acum la peste 1,5 la mie toate spitalele sunt pline. Vă recomand să purtați masca de protecție TOT TIMPUL și ACUM!

Nu vă mai luați după TOȚI vorbitorii, să nu regretați mai târziu. Fiți prudenți, evitați spațiile aglomerate, aerisiți locuințele, păstrați igiena personală strictă! VIAȚA și SĂNĂTATEA voastră și a celor dragi vouă este mai importantă DECÂT ORICE altceva, credeți-mă!

Și nu uitați: IUBESC oamenii, viața, BRĂILA și brăilenii! NICIODATĂ nu voi accepta să iau o decizie care poate fi în defavoarea ACESTORA. NICIODATĂ”.