DRĂGHINCESCU: MI-AU DAT FUNCȚIA DE SUBPREFECT PENTRU CĂ SUNT FOARTE BUNĂ. CEA MAI BUNĂ! CHIAR DACĂ NU ERAM SUBPREFECT, NU MAI CANDIDAM LA ALEGERILE LOCALE

„Mi-au dat funcția de subprefect pentru că sunt foarte bună. Cea mai bună!” – este declarația făcută astăzi de Simona Drăghincescu, în cadrul unei conferințe de presă, în contextul în care se discuta despre faptul că în anii trecuți era extrem de implicată și de acidă în spațiul public, la vreme de campanie, iar acum nu mai are nicio implicare în politică, iar implicarea în alegeri ține strict de organizarea acestora, nu de vreo candidatură.

Draghincescu a spus că au fost ani la rând în care a simțit efervescența specifică perioadei de campanie, însă „efervescența are și ea o vârstă. Treci de vârsta aia de efervescență și te mai liniștești…”.

Ea a afirmat că dacă nu ar fi ajuns în funcția de subprefect al Brăilei, oricum nu ar mai fi candidat la alegerile locale.

Dat fiind că mulți dintre politicienii locali sunt de părere că PNL i-a oferit funcția amintită Simonei Drăghincescu pentru a o scoate cu totul din ceea ce înseamnă campania electorală, tocmai pentru că ea ar fi fost un critic dur și extrem de incomod pentru liberali, am comentat, glumind, că în acest caz, PNL-ul s-a păcălit când i-a oferit funcția de subprefect.

„Eu vă spun că nu mai voiam să candidez, oricum”.

„ Deci de-acum înainte gata, n-o să mai candidați?”

„La alegerile locale. Sunt mai multe feluri de alegeri…”

Întrebată dacă sugerează că are de gând să candideze la alegerile parlamentare, subprefectul a explicat că are deocamdată un proces în curs pe tema presupusei sale incompatibilități și până nu se dă o sentință definitivă, nu poate candida – iar asta se va întâmpla abia în 2021-2022.

Întrebată din partea cărui partid crede că ar putea candida la parlamentare, Simona Drăghincescu a răspuns: „Eu am fost la un sigur partid, dar dvs nu ați analizat modul de desfășurare a activității acestor partide. Toate partidele la care am fost eu au fuzionat cu PNL-ul. Există o hotărâre a Congresului partidului că în cazul tuturor partidelor care fuzionează cu PNL, membrii lor sunt la PNL și se consideră vechime la PNL. Adică sunt 20 de ani de când sunt la PNL. Sunt aproape cel mai vechi membru PNL”.

Întrebată din nou dacă glumea atunci când spunea că nu va mai candida niciodată, subprefectul a spus: „Păi o să candidez acum până la 70 de ani, de Dumnezeu?! Peste 4 ani fac nu știu câți ani. Având în vedere că o să câștig procesul, în 2024 pot să candidez. Să fim sănătoși… Condiția esențială este să fim sănătoși”.