Draghincescu: Mintiti! De aici ma duc direct la DNA! Danaila: Nu mi-e frica de niciun fel de amenintare

Image101  P1060967

Un proiect de hotarare cu privire la actualizarea unei suprafete de teren din Targul Obor, pe care urmeaza sa se amenajeze o piata de gross, a infierbantat astazi spiritele, in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal Braila. Consilierul municipal Simona Draghincescu (PNL) a avut un nou “meci” public cu colegul sau de partid, viceprimarul Alexandru Danaila, pe care, printre altele, l-a acuzat ca minte consilierii si ca ii pune pe acestia in postura de a vota lucruri ilegale, care ii pot aduce pe alesi in fata procurorilor DNA. Mai mult, Draghincescu a amenintat ca va sesiza chiar ea DNA-ul, imediat dupa sedinta CLM, daca se aproba proiectul respectiv.

Simona Draghincescu a inceput prin a declara ca “este o hotarare prin care pur si simplu am senzatia ca cineva isi bate joc de noi”, ca “se incearca sa se puna pe spatele CLM o aprobare care nu este de competenta a CLM”, cu o documentatie incompleta, prin care, “pe langa prostiile care sunt scrise acolo”, ”sunt niste aberatii” care vizeaza si amenajarea unei “carciumi” in targ. Draghincescu a mai spus ca “schitele si caietele de sarcini nu sunt in documentatia prezentata noua, ca sa stiti – si pe urma ne intrebam de ce mergem la DNA…”.

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila (PNL) a incercat sa dea explicatii in plen, insa a fost intrerupt de Simona Draghincescu, ce l-a acuzat pe acesta ca minte.

“Eu v-am lasat sa spuneti ce aveti de spus! Va rog frumos sa ma lasati sa spun si eu!”, i-a cerut Danaila. “Pai nu mai mintiti!”, a replicat Draghincescu. “Respectati-ma si dvs pe mine, ca si eu v-am respectat pe dvs!”, a spus viceprimarul. “ Va respect, va dati seama ca va respect…”, a raspuns ironic Draghincescu.

Viceprimarul a continuat: “In anul 2012 a fost aprobat un proiect de hotarare pentru infiintarea unei piete de comercializare en-gros de produse agroalimentare in incinta pietei Obor. Consiliul Local in trecut a dat un astfel de aviz, iar noi astazi nu venim decat  sa dam avizul pe intreaga suprafata si pe toata investitia. Discutam astazi de revenirea asupra unei hotarari cu caracter general, emisa in anul 2012. Deci nu este vorba de o bataie de joc, ci este consfintire a proiectului care deja a fost aprobat si urmeaza sa fie executat. Fara aceasta aprobare a CLM, proiectul respectiv nu poate primi autorizatie de construire, pentru ca apoi aceasta investitie sa prinda forma”.

Draghincescu a reluat atacul: “Eu nu ma duc la DNA sa dau cu subsemnatul! Eu va spun: de aici, cu aceasta hotarare CLM, ma duc direct la DNA! Pentru ca aici sunt o gramada de porcarii care ni se pun in poala noua, consilierilor locali, sa le aprobam, in conditiile in care nu este completa documentatia!”.

Viceprimarul Danaila a raspuns: “Faptul ca anumiti colegi de-ai nostri incearca sa blocheze investitiile pe care municipiul le are in momentul acesta mi se pare destul de grav si amenintarile cu DNA ma vizeaza si pe mine in calitate de consilieri, pentru ca votez in calitate de consilier, dar va spun ca atata timp cat fac ceea ce cred ca este bine, nu mi-e frica de niciun fel de amenintare, venita din partea nimanui”.

Primarul Aurel Simionescu a propus in final scoaterea proiectului respectiv de pe ordinea de zi, dat fiind ca oricum, numarul de consilieri prezenti era mic, iar pentru aprobarea acestuia era nevoie de o majoritate de 2/3 din numarul total de alesi municipali: “Noi suntem 19 insi, este o hotarare care trebuie sa se aprobe cu 2/3 dintre consilieri, asa ca eu propun sa scoatem proiectul de pe ordinea de zi, pentru ca au fost si alte discutii”.