Draghincescu nu exclude ca PND sa ceara un post de vicepresedinte CJ sau chiar de viceprimar al Brailei, in negocierile cu PSD

547803_268527769915212_1187004503_n

Presedintele PND Braila, Simona Draghincescu, a declarat astazi ca este dispusa sa negocieze cu oricare dintre partidele din Consiliul Local Municipal si din Consiliul Judetean care sunt interesate de o alianta, in conditiile in care formatiunea politica respectiva este dispusa sa puna in practica proiectele importante ale PND. Draghincescu a confirmat ca este gata sa stea la masa si cu PSD, dar si cu PNL, daca este “in interesul cetateanului si al partidului”: “PND, prin reprezentantii sai, este deschis la dialog – dar numai in interesul cetateanului – cu formatiunile politice interesate de onestitatatea noastra si de experienta noastra in administratia publica. Si cred ca suntem suficient de multi, pentru a putea discuta cu oricine este interesat”.

Intrebata daca a negociat cu cineva pana acum, pentru voturile PND din CLM si din CJ, Draghincescu a raspuns: “Deocamdata, nefiind validati niciunul, nu stiu cu cine am putea sa discutam; eu stiu pe cine as putea valida eu, dar nu stiu ce va face PSD-ul si PNL. Cand o sa fie validate rezultatele alegerilor, cand se va sti concret cu cine putem discuta, cu siguranta vom discuta cu toata lumea. Daca vom considera necesar, o sa intram in alianta cu oricine va duce mai departe proiectele pe care ni le-am propus”.

Intrebata daca in schimbul voturilor care ar asigura majoritatea in CJ, ia in calcul sa solicite PSD-ului o functie de vicepresedinte al Consiliului Judetean, Draghincescu a spus: ”V-am spus ca o sa luam decizia cea mai potrivita in perioada urmatoare, ca sa maximizam atat interesul cetateanului, cat si interesul nostru, ca partid”.

Intrebata in continuare, daca in opinia sa, ar fi “in interesul cetateanului” ca PND sa detina o functie de conducere in CJ – adica de vicepresedinte -, Simona Draghincescu a spus: “Probabil ca da. Si acum putem sa luam in considerare si partea cealalta, la Consiliul Local, desi acolo majoritatea simpla este facuta”.

Dat fiind ca in Consiliul Local Municipal, PSD detine majoritatea simpla si teoretic, ar putea opta pentru a pastra ambele posturi de viceprimar, comentariul Simonei Draghincescu legat de CLM devine extrem de interesant – cu atat mai mult, cu cat unul dintre zvonurile care circula in ultimele zile este legat de faptul ca aceasta ar fi facut  o intelegere secreta cu PSD, pentru a primi un post de viceprimar al municipiului.