Draghincescu: O parcare dintre blocuri nu este locul potrivit pentru sediul a 3 parchete

P1110055

Consilierul municipal Simona Draghincescu (PNL) considera complet neinspirata ideea atribuirii unui teren in parcarea din spatele Casei Agronomului (strada Plevnei nr. 2) pentru constructia unui sediu ce va deservi 3 unitati de parchet: Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, Parchetul de pe langa Judecatoria Braila si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Braila. Draghincescu a propus astazi, in sedinta Consiliului Local Municipal Braila, scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului ce viza inventarierea cadastrala a terenului amintit si gasirea unei alt amplasament, mai potrivit pentru imobilul respectiv, care ar trebui sa aiba o suprafata de minim 2700 mp.

Consilierul municipal a venit si cu argumente in sprijinul propunerii sale, unul dintre acestea fiind ca spatiul disponibil in parcarea amintita este mult prea mic, pentru a permite ridicarea unei cladiri care sa adaposteasca  3 institutii, iar cei 940 mp (amprenta la sol a viitoarei cladiri) solicitati in acest scop nu vor fi suficienti, avand in vedere ca la institutiile respective va veni multa lume si este nevoie de spatiu si pentru parcarea masinilor angajatilor si ale vizitatorilor: “Este nevoie de un minim de 2.000 de mp, in asa fel incat sa-si poata face o constructie de 900 mp amprenta la sol. Eu nu pot sa cred ca Primaria Braila nu are 3000 mp disponibili pe o strada importanta, pentru ca acolo, in spatele Casei Agronomului, accesul este destul de restrictiv, este o zona foarte aglomerata si nu pot sa cred ca cele 3 Parchete nu trebuie  sa aiba o vizibilitate extraordinara fata de ceea ce inseamna acces la strada, intrare, iesire, siguranta; sunt foarte multe conditii care trebuie sa fie indeplinite.

In plus de asta, terenul se afla in administrarea DAGL, care incaseaza bani pentru garaje si pe parcarile care sunt atribuite cetatenilor, deci trebuie sa-l luam din administrarea DAGL, pentru ca altfel, aceasta nu are justificarea legala fata de Curtea de Conturi, pentru neincasarea sumelor pe care le incaseaza in acest moment.

Parerea mea este avand in vedere importanta acestei entitati, ar trebui gasiti 3000 de mp undeva si eu cred ca in zona Caporal Musat, cu acces direct la o strada, ar putea fi o chestie reprezentativa pentru Parchet – si nu in spatele unor institutii si intre niste blocuri, intr-o parcare. Acest proiect va face obiectul unor proiecte europene. N-as vrea ca sa fie in discutie, sa ne trezim ca primim inapoi documentele, sa le refacem, pentru ca nu sunt in regula si proiectul european nu se poate derula in mod corect”.

Propunerea Simonei Draghincescu, de scoatere de pe ordinea de zi a acestui proiect, nu a fost agreata de ceilalti consilieri, care au aprobat  inventarierea cadastrala a terenului respectiv. Decizia privind atribuirea celor 940 mp in scopul construirii unui sediu pentru cele 3 institutii se va lua insa intr-o sedinta urmatoare, prin votul consilierilor.