Draghincescu: Pentru cine se pregateste postul de city manager al Brailei?

P1110144

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat astazi criteriile, procedura si atributiile specifice, in vederea ocuparii functiei de Administrator Public la nivelul municipiului Braila. Este vorba despre ceea ce unii numesc “city manager”, care, potrivit legii, putea fi angajat de ani de zile la Primarie.

Printre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca viitorul administrator public al Brailei, asa cum au fost ele aprobate astazi, se numara: * studii universitare in domeniul management, economic, administrativ, juridic sau tehnic; * studii postuniversitare sau de masterat in domeniul administratiei publice, managementului sau in domeniul studiilor universitare absolvite; * experienta in conducere de minim 5 ani, capcacitate de exprimare la nivel mediu in cel putin o limba straina de circulatie internationala; * nu a fost condamnat definitiv pentru savarsirea  unei infractiuni contra umanitatii, contra statului ori contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals sau a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, care l-ar face incompatibil cu exercitarea functiei, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea.

Consilierul municipal Simona Draghincescu (PND) suspecteaza insa ca este ceva necurat in aceasta intentie de a reglementa actualul CLM, pe  ultima suta de metri, conditiile angajatii unui administrator public, desi concursul nu se va putea da decat in urmatorul mandat. Draghincescu a comentat ca daca nu s-a facut acest lucru timp de 4 ani, actualii consilieri ar fi putut sa lase in sarcina urmatorului CLM aprobarea acestor criterii, proceduri si atributii. Simona Draghincescu a intrebat retoric, in sedinta CLM, pentru cine se pregateste acest post: “Noi functionam  de ani de zile fara acest administrator public si cu toate astea, acum, la final de mandat, ne grabim sa aprobam niste criterii pentru ocupare isi atributii specifice si proceduri, cu toate ca putea sa le aprobe urmatorul Consiliu Local, fara nicio problema. Vreau si eu sa intreb: a cui caracterizare este aici, in criteriile acestea, ca sa stim si noi pe cine aveti in vedere?”.