Draghincescu (PNL) ameninta iar Primaria si pe viceprimarul Danaila (PNL) cu reclamatii la DNA

Image121

 

Consilierul municipal  liberal Simona Draghincescu (PNL) este  intr-o dispozitie extrem de razboinica in ultimele zile, iar tinta sa este Primaria, in frunte cu viceprimarul Alexandru Danaila (PNL) si primarul Aurel Simionescu (PSD). Dupa cea mai recenta sedinta a CLM Braila, ea a amenintat ca daca se voteaza un anume proiect de hotarare, se duce direct de la DNA, ca sa faca reclamatie, acum agita din nou „steagul” Directie Nationala Anticoruptie. Intr-un comentariu facut pe tema subiectelor discutate la sedinta CLM si postat pe un site de socializare, Draghincescu il someaza pe primarul municipiului sa rezilieze “toate contractele de concesiune care nu respecta clauzele contractuale, INDIFERENT cum se numeste beneficiarul contractului”, iar in fruntea listei cu numele celor care ar putea fi beneficiari ai unor contracte de acest gen il pune pe propriul sau coleg de partid, liberalul Alexandru Danaila: “DECI EU, Simona Draghincescu, dl Traian Adrian si dna Paraschiv Paraschiva, consilieri locali municipali care am votat impotriva unor aberatii juridice fara sens in CLM Braila, suntem „oamenii ” mafiei imobiliare de la Braila … asa carevasazica ! Drept pentru care: Solicit public dlui Primar Aurel Gabriel Simionescu REZILIEREA TUTUROR contractelor de concesiune care nu respecta clauzele contractuale, INDIFERENT cum se numeste beneficiarul contractului: Danaila, Stancu, Costin, Simionescu, Apan, FIN.CO.GE.RO, HERCULES, Concivia, Cibu, Mibu, Stan Papusa, Closca & Co, samd!”.

De asemenea, consilierul municipal liberal solicita oprirea transferurilor de terenuri atribuite tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personala, catre persoane care nu au dreptul la astfel de terenuri: “Solicit public ca Primaria Braila sa inceteze cu transferul terenurilor atribuite prin Legea 15/2003 – privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală catre alte persoane care nu au dreptul la astfel de terenuri NICIODATA (peste 35 de ani) ! Exista o lista de asteptare de cca 3000 de tineri care isi asteapta randul de ani de zile (mai au putin si trec de 35 de ani) in timp ce Primaria prin viceprimarul Danaila propune CLM Braila atribuirea pe banda rulanta de terenuri catre terte persoane cu varste peste 35 de ani (transformand atribuirea gratuita legiferata printr-o lege speciala in concesiune prin negociere directa !!!). Persoanele peste 35 de ani NU AR FI AVUT DREPTUL NICIODATA la acest tip de teren si printr-o „gaselnita” si anume se „vinde si se cumpara” „fundatia” sau WCul de 9 mp construit pe acest teren, si noul proprietar face apoi cerere de atribuire a terenului de sub contructia proprietate particulara prin negociere directa … In acest fel au fost lasati fara terenuri tineri care aveau dreptul, doreau si aveau posibilitatea finaciara sa-si construiasca o casa, cu bani munciti din greu, afara, in strainatate dand posibilitatea unor intelegeri la limita legii. Astfel de terenuri au fost atribuite prin concesiune DIRECTA unor persoane care n-ar fi avut acest drept niciodata respectiv unor persoane de peste 35 de ani, impotriva oricaror prev legale!
Solicit public REZILIEREA TUTUROR contractelor de atribuire directa a terenurilor ptr tineri care, cf clauzelor contractuale, nu au costruit casa in termenul stabilit de contract (12 luni) in anul urmator NU DUPA 7-8 ANI si atribuirea acestor terenuri tinerilor care au acest drept si isi asteapta ani de zile randul, fiind umiliti si injositi pe banii lor de Primaria Braila!”.

Pe  de alta parte, Simona Draghincescu are solicitari ferme si legate de Piata Concordiei, subiect la care il aduce iarasi in discutie pe colegul sau de partid, Alexandru Danaila, pe care il acuza, de aceasta data, ca nu a respectat o hotarare judecatoreasca: “Solicit public anularea Dispozitiei Primarului municipiului Braila nr 10.065/2006 cu privire la restituirea in natura a terenului aflat sub constructiile proprietate publica de sub PIata Concordia pe motivul ca acesta a fost SI ESTE inca IN DOMENIUL PUBLIC al municipiului Braila, acesta fiind restituit in natura ilegal, impotriva oricaror prevederi legale! Pietele fiind exceptate de la restituirile in natura.
Solicit public DNA Galati sa redeschida dosarul cu privire la aceasta mare si profunda ilegalitate la adresa municipiului Braila, respectiv retrocedarea Pietei Concordia. Mentionez ca sumele de bani de care a fost lipsit municipiul Braila in perioada oct 2008- iunie 2015 depaseste cu mult 1.000.000 de euro. Mentionez ca in aceasta cauza exista Hot jud definitiva si irevocabila nr 244/2005 a CA Galati (sau 344/2005 nu mai stiu exact) ramasa definitiva si irevocabila la data de 27 februarie 2008 prin care CA Galati a dispus plata catre proprietari a sumei de 124.500 lei noi . DE CE PRIMARIA Braila cu viceprimarul Danaila raspunzator de Patrimoniul municipiului Braila din anul 2010 si pana acum NU A RESPECTAT ACEASTA HOTARARE JUDECATOREASCA definitiva si irevocabila despre a carei existanta stia deoarece Primaria a fost parte in dosar, nu ? La data de 27.02.2008 Primaria Braila stia despre aceasta hot jud pe care TREBUIA SA O RESPECTE ! DE CE NIMENI NU A PUS-O IN APLICARE, NICIODATA ? DE CE NU A FALT NIMENI, NICIODATA DESPRE ACEASTA ? La data de 27 02.2008 exista o hot jud a CA favorabila Primariei Braila( Decizia CAF nr 495/2007 din 13 dec 2007) si o hot jud def si irev ptr acordarea de despagubiri ! DE CE A FACUT Primaria RECURS IN ANULARE DACA RESPECTA si REPREZENTA INTERESUL Primariei? Asta ce este? Daca nu-i CORUPTIE atunci ce este?”.

O ultima somatie a liberalei se refera la rezilierea anumitor contracte de achizitii publice sau concesiune pe care le considera ilegale, Draghincescu amenintand ca in caz ca nu se va intampla  asta, va sesiza organele statului: “Solicit public rezilierea TUTUROR contractelor de achizitii publice sau concesiune atribuite prin existenta in documentatia de atribuire a unor clauze abuzive si discriminatorii care favorizeaza pe unul dintre candidati respectiv castigatorul.
In cazul in care aceste contracte nu vor fi reziliate sunt nevoita sa respect legea si sa ma adresez organelor abilitate”.