Draghincescu: Proiectul PNL legat de transparenta decizionala in Primarie este pur electoral!

Image3

Consilierul municipal Simona Draghincescu (PND) apreciaza ca liberalii care au intiat proiectul de hotarare legat de transparenta decizionala la nivelul Primariei Brailei, in frunte cu viceprimarul Alexandru Danaila, nu au avut decat un interes pur electoral. Draghincescu a declarat in plenul Consiliului Local Municipal ca daca pe liberali i-ar fi deranjat lipsa de transparenta din aceasta institutie ar fi trebuit sa reclame acest lucru si sa incerce sa schimbe situatia in cei patru ani de mandat, nu acum, in ultimele doua luni. Consilierul PND a sugerat ca daca brailenii tot au avut parte de o Primarie lipsita de transparenta pana acum, proiectul initiat de liberali sa intre in aplicare odata cu instalarea noului CLM si a noii conduceri a Municipalitatii, adica de la 1 iulie 2016: “Eu nu stiu de ce era nevoie de acest proiect de hotarare, nu inteleg, pentru simplul motiv ca avem o lege care ne obliga sa avem o activitate transparenta la nivelul autoritatii publice locale si centrale; dar ca sa fie treaba clara si sa se termine mandatul asa cum a fost, netransparent, propun ca aplicabilitatea acestei hotarari sa intre de la 1 iulie 2016”.

Proiectul initiat de liberali a fost aprobat, asa cum a fost aprobata si propunerea Simonei Draghincescu, privind data intrarii in vigoare a acestei hotarari.

Amintim ca proiectul prevede ca separat de publicitatea pentru licitatii, pe SEAP sau pe alte site-uri, orice procedura de achizitie demarata, orice contract semnat, orice lucrare, orice atribuire de teren si orice inchiriere sa fie postate pe site-ul Primariei.