DRĂGHINCESCU: PUTEȚI VEDEA GRADUL DE RESPECTARE A LEGILOR ÎN PIEȚE. ÎN ZONELE SEMIDESCHISE APROAPE NIMENI NU POARTĂ MASCĂ

Subprefectul Simona Drăghincescu declară că în zonele semidescoperite din piețele Brăilei cei mai mulți oameni nu poartă mască, deși la nivelul județului a fost instituită de ceva vreme obligativitatea purtării măștii de protecție în astfel de spații, pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

Drăghincescu a comentat pe această temă: „Puteți să vedeți gradul de respectare a legilor după cum îi vedeți prin piețe; acela este pentru mine reperul cu privire la procentul celor care respectă strict anumite reguli.

În piețe, în zonele care sunt închise, cum este Hala centrală, spre exemplu, în principal 90% respectă regulile; în celelalte zone, care sunt zonele semideschise, adică piețele acoperite, aproape nimeni nu are mască de protecție, nici comercianți și nici cumpărători.

Părerea mea este că proprietarul imobilelor ar trebui să urmărească strict aceste lucruri, nu noi, ca autorități, să controlăm și să aplicăm amenzi, ci proprietarul imobilului, așa cum se întâmplă și la hypermarketuri și supermarketuri, ați văzut, toată lumea intră cu mască”.