DRAGHINCESCU: SE VORBESTE NUMAI DE “PENALII” DE LA PSD. DAR DE LA PNL NU E NICIUN PENAL CARE VA BENEFICIA DE POTENTIALA GRATIERE?

Presedintele PND Braila, consilierul judetean Simona Draghincescu,  sustine ca nu este corect ca Romania sa fie obligata sa plateasca circa 80 de milioane de euro, reprezentand penalizari date de CEDO pentru conditiile inumane din inchisori, numai ca sa nu se procedeze la o eventual gratiere, care i-ar supara pe unii si pe altii. In plus, Draghincescu comenteaza intr-o postare facuta pe o retea de socializare ca aceia care tot fac liste cu “penalii de la PSD” care ar beneficia de eventuala gratiere, ar trebui sa faca si listele cu “penalii de la PNL” care ar fi avantajati de aceeasi masura. De altfel, PND-ista este convinsa ca aproximativ 30% dintre “penalii”  carora li se face acum inventarul de catre contestatarii Legii gratierii <<sunt din aia fabricati la “masina de fabricat” dosare penale>>, asa cum a fost si ea: <<Vad ca toata lumea face liste peste liste NUMAI despre “penalii” de la PSD care vor beneficia de prevederile asa zisei gratieri ce ar putea urma… De ce NUMAI de la PSD? Dar de la PNL nu este niciun “penal” care va beneficia de potentiala gratiere? Hai, faceti o lista sa vedeti cati sunt si de acolo …  Dar de la ALDE, de la PMP, de la USR, UNPR, etc, nu este niciunul…? Ma faceti sa rad, oameni buni!
Apropos … crede careva dintre voi ca la Braila este doar 1 (unu) singur corupt si acela este Ghe Bunea Stancu, singur? ca al “doilea” am fost eu, timp de 2 ani si jumatate… Sunt convinsa ca “unii” citesc aceste randuri si isi zic in gandul lor sau intre ei “Las’ ca-ti aratam noi tie, te aranjam noi!”

PS: infractiunile de coruptie, luare/dare de mita nu fac obiectul acestei gratieri care inseamna DOAR ca cei condamnati nu vor mai sta in puscarie, cam ATAT…
Gratierea nu opereaza si nu anuleaza celelalte masuri complementare date pe langa pedepsa de condamnare la inchisoare cu executare sau cu suspendare si anume, cazier, confiscare sume de bani necuvenite, interzicerea dreptului de a alege si a fi ales, etc… dar cred ca pe multi nu-i intereseaza prea mult efectele acestei decizii, important este DOAR sa stea unii in puscarie si eventual sa o si “mierleasca” acolo… nu are importanta niciun alt argument…
Ce daca trebuie sa platim 840.000.000 de euro (840 de milioane de euro) sa construim inchisori pentru 10.000 de bagabonti care ar putea sa stea foarte bine acasa, daca or mai avea casa, sau sa platim amenzi de 83.000.000 de euro date de UE ptr conditiile inumane in inchisorile din Romania? Platim oricat, “da-i dreacu!”, numai sa scapam de 100 de bagabonti penali dintre care eu cred ca vreo 30 sunt “penali” din aia fabricati la “masina de fabricat” dosare penale, ca si la mine… Asa ne zic unii la niste televizoare si unii din “Sistem” si… asa tre’ sa facem musai, frate!>>.