DRĂGHINCESCU: ȘTIAM CĂ BOGDAN BOTEA A IEȘIT DIN CASĂ, DEȘI AVEA DISPOZIȚIE DE CARANTINARE LA DOMICILIU, FIIND CONTACT DIRECT CU UN CAZ CONFIRMAT CU COVID-19. AM DAT RECLAMAȚIA AUTORITĂȚILOR COMPETENTE

Subprefectului Brăilei, Simona Drăghincescu, declară că știe din 22 sau 23 august despre faptul că  fostul său coleg de partid de la PND, avocatul Bogdan Botea (care candidează acum pentru funcția de primar al municipiului din partea Partidului Verde) a ieșit pe stradă, în contextul în care avea dispoziție de carantinare la domiciliu, fiind contact direct al unei persoane confirmate cu COVID-19.

Mai exact, avocatul Bogdan Botea avea dispoziție de carantinare la domiciliu din data de 15 august și până mâine, 29 august, însă asta nu l-a împiedicat să iasă din casă; el a participat și la depunerea oficială a candidaturilor partidului la Biroul Electoral și mai mult decât atât, și-a făcut o fotografie pe treptele Primăriei, pe care a postat-o pe o rețea de socializare.

Drăghincescu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a primit o reclamație în sensul ăsta și a dat-o spre cercetare și rezolvare autorităților competente. Ea a comentat că „a dezamăgit-o activitatea lui Bogdan Botea din ultima perioadă, dar asta este viața, oamenii așa sunt”.

Subprefectul a mai spus că nu știe ce s-a întâmplat mai departe în cazul lui Botea, dacă acesta a fost amendat sau dacă a fost luată măsura care se ia în cazul altor persoane care nu respectă dispoziția de izolare la domiciliu, respectiv aceștia sunt duși la un centru de carantină instituționalizată și sunt obligați să plătească pentru toată perioada în care sunt cazați acolo: „Eu nu am dreptul că cer date; am dat pe circuit reclamația și s-a dispus începerea cercetărilor. Întrebați-l pe comdandantul IPJ ce s-a întâmplat mai departe. Mie mi-a spus că a dat în lucru acea reclamație”.

Drăghincescu a mai spus că nu l-a sunat pe fostul său coleg de partid, ca să discute cu el despre această situație, fiindcă nu a considerat necesar să facă asta.