Draghincescu: Sunt foarte multe hotarari ale CLM Braila care pot intra in atentia DNA

Image21

Consilierul municipal Simona Draghincescu (PNL) este de parere ca alesii locali braileni ar fi trebuit sa fie atenti ce voteaza inca din prima zi de mandat, nu doar de acum inainte, dupa ce au vazut ca unii consilieri judeteni au fost chemati la DNA, pentru a da cu subsemnatul. Draghincescu sustine ca in ceea ce o priveste, a fost tot timpul constienta ca exista o raspundere a votului dat in consiliu, prevazuta prin lege: “Legea mentioneaza foarte clar de ani de zile, nu numai de acum, ca raspunderea este atat colectiva, cat si personala”.

Cat despre faptul ca celor mai multi dintre consilieri nu le-ar fi trecut prin cap, pana de curand, ca ar putea ajunge la DNA, pentru a fi audiati in legatura cu modul in care au votat in CJ sau CLM, Draghincescu a comentat: “Mie mi-a trecut prin cap. Asa cum mi-a trecut prin cap, de ce nu le-ar fi trecut si lor? Probabil e o explicatie, daca nu le-a trecut prin cap chestia asta, ca se pot duce la DNA sau la un organ de control, Parchetul de la Braila, cel de la Galati, Bucuresti – ca sunt sume care s-ar putea sa nu fie de competenta Galatiului, sa fie de competenta Bucurestiului. Orice suma mai mare de 1 milion de euro este de competenta Directiei Nationale Anticoruptie Bucuresti”.

Intrebata daca in opinia sa, in afara de hotararile luate de Consiliul Judetean Braila care au intrat in analiza procurorilor DNA, exista si hotarari ale Consiliului Local Municipal Braila care ar putea avea aceeasi soarta, Simona Draghincescu a spus: “Consider ca sunt foarte multe hotarari de Consiliu Local care pot intra in atentia DNA-ului, atat de la Galati, cat si de la Bucuresti”.