Draghincescu: Sunt unii care au votat in CLM chiar nestiind ce scrie in proiectul de hotarare

547803_268527769915212_1187004503_n

Consilierul municipal liberal Simona Draghincescu sustine ca in ceea ce o priveste, nu are nicio retinere in a incalca indicatiile de la partid legate votul in Consiliul Local Municipal Braila, daca are suspiciunea ca hotararile respective sunt ilegale. Draghincescu a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca ea citeste si analizeaza foarte atent fiecare proiect de hotarare in parte, nu cum fac unii dintre alesii locali, care voteaza dupa cum le cere partidul, fara macar sa stie ce anume aproba sau resping: “Daca indicatiile de partid pot sa fie ilegale, atunci le incalc! Eu nu pot sa cred ca poate sa fie considerat cineva indisciplinat, cand voteaza impotriva unor hotarari sau unor dispozitii care vizeaza un anumit vot in Consiliul Local, hotarare pe care consilierul respectiv o considera ilegala.

Pot sa va spun insa cu toata responsabilitatea ca sunt unii care au votat chiar nestiind ce scrie intr-un proiect de hotarare. Eu nu pot sa cred ca un consilier poate vota o hotarare de Consiliu Local, ca o parte dintr-un bulevard sa fie trecut din domeniul public, in domeniul privat. O parte dintr-un bulevard, care, in principiu, nu are ce cauta in domeniul privat si nu se poate construi niciodata pe un bulevard, chiar daca s-a trecut in domeniul privat, ca sa se faca un schimb, sa se faca hatarul unui personaj important politic, la un moment dat”.

Atentionata ca una dintre sustinatoarele proiectului respectiv, care l-a si votat, este proaspata sa colega de la PNL Daniela Vasioiu – cea care initial s-a declarat impotriva, dar dupa aceea a devenit o sustinatoare a proiectului care in era implicat fostul prefect PSD al judetului, Mihai Manea -, Draghincescu a spus: ”Nu stiu, n-am vazut inca. Eu am cerut procesul verbal al sedintei, cred ca mi l-au si trimis de atunci, dar n-am stat sa vad, nu stiu daca se scria atunci cine a votat pentru, cine a votat impotriva si nici nu stiu care era componenta Consiliului Local, dar cu siguranta PD-ul avea consilieri in CLM care initial au votat pentru, iar ulterior au votat impotriva”.

Afirmatia Simonei Draghincescu precum ca “nu stie” ca noua sa colega de partid, Daniela Vasioiu, a votat pentru acel proiect este insa o pretinsa “necunoastere”, mai ales ca afacerea  cu bulevardul, extrem de controversata, a tinut prima pagina a ziarelor la momentul la care CLM a aprobat schimbul de terenuri, dar si mai tarziu, cand s-a aflat ca “intamplator”, Vasioiu – care si-a schimbat votul  si din <<nu>>, l-a transformat in <<da>> si si-a convins si colegii din PD sa faca la fel – a fost platita luni la rand de firma de la Constanta a fostului prefect Manea, pentru o asa-zisa “consiliere”.