Dragnea: Ar trebui sa i se ceara lui Stancu sa se autosuspende din partid

P1090162

Presedintele executiv PSD, Liviu Dragnea, a declarat in aceasta seara ca partidul sau a facut o greseala, prin faptul ca asteptat atat de mult timp pentru a-l revoca din functia de presedinte al organizatiei judetene PSD Braila pe Gheorghe Bunea Stancu. Prezent la Conferinta Extraordinara PSD Braila – la care Stancu a fost revocat si la care a fost ales un alt presedinte, in persoana deputatului Mihai Tudose -, Dragnea a admis ca fostul presedinte trebuia inlocuit de mai mult timp de la conducerea organizatiei: “Asta a fost una din ezitarile partidului nostru, un gen de ezitari pe care PSD-ul le-a avut de-a lungul anilor si care nu ne-a adus foarte multe servicii. A fost o greseala si in acest caz si in alte cazuri, dar e bine ca s-a intamplat  si ca de astazi, la organizatia PSD  se intra pe un fagas normal si va redeveni una dintre cele mai puternice organizatii din tara, condusa in mod coerent.   Trebuia sa cerem tuturor organizatiilor din tara care aveau astfel de probleme sa faca acest lucru. Am inceput acum…”.

Intrebat daca este de parere ca pentru imaginea partidului ar fi de dorit sa i se ceara lui Stancu, dar si altora care se afla in aceeasi situatie ca el, sa se autosuspende din partid pana la lamurirea problemelor juridice pe care le au, Dragnea ne-a spus: “Si acest tip de situatii le vom decide cat de curand in partid, dar punctul meu de vedere ar fi da. Deci din punctul meu de vedere, raspunsul este da, la intrebarea dvs”.

Chestionat daca se asteapta ca Gheorghe Bunea Stancu sa conteste revocarea sa din functia de presedinte PSD Braila, Dragnea a spus ca “spera ca el sa nu faca acest lucru”.

Noul presedinte PSD, Mihai Tudose, a precizat :”Domnul Florin Mija si-a dat demisia din toate functiile detinute la partid si s-a autosuspendat din calitatea de membru”.

Amintim ca atat Florin Mija, fost vicepresedinte PSD Braila si fost vicepresedinte CJ, cat si Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte PSD Braila si fost presedinte CJ, sunt cercetati sub control judiciar, pentru acte de coruptie.