Dragnea: La Braila, in fapt, USL-ul chiar traieste

P1070556

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat astazi la Braila ca nimeni din conducerea centrala a partidului nu este deranjat de faptul ca liderii locali social-democrati au decis sa nu foloseasca afisele electorale cu insemnele USL. Dragnea a explicat ca este la latitudinea fiecarei organizatii sa-si aleaga metodele cele mai eficiente de a  strange voturi si daca PSD Braila a decis ca e mai bine sa nu apeleze la numele USL, nu este nicio problema. Vicepremierul a mai spus insa ca pentru el este evident ca in Braila USL inca traieste: “La Braila, in fapt, USL-ul chiar traieste. Majoritatile din Consiliul Judetean si din consiliile locale sunt functionale si sunt majoritatile USL. Ca aici, in Braila, colegii nostri au considerat ca  din punct de vedere electoral, strict din punct de vedere al campaniei electorale, folosirea acelui afis cu USL nu le-ar aduce voturi in plus este un alt subiect, care se poate discuta, dar pe fond, ideea ca <<USL traieste>> se refera, de fapt, la spiritul USL, la ceea ce noi am prezentat tuturor  cetatenilor  Romaniei in decembrie 2012, la alegerile parlamentare, ca fiind obiective ale USL-ului. Acelea raman in continuare obiectivele  noastre, obiective asumate de noi, sunt  in continuare vii, o parte dintre ele au fost atinse, iar celalalte raman in continuare obiective prioritare.

Convingerea noastra este ca dupa alegerile europarlamentare, PNL va reveni in USL si vom avea din nou USL functionala si la guvernare. Din discutiile pe care le-am avut cu colegii nostri din tara, dar si cu unii lideri ai organizatiilor PNL, marea majoritate din organizatiile judete liberale au aceasta dorinta ca dupa alegeri, USL-ul sa se refaca. Sunt extrem de nemultumiti de faptul ca domnul Crin Antonescu a scos PNL-ul din USL si pentru dumnealor obiectivele asumate de USL au ramas in continuare valabile. In cea mai mare parte a judetelor, in majoritatea zdrobitoare a judetelor din Romania, USL-ul traieste, pentru ca de fapt, in consiliile locale, PSD colaboreaza cu PNL. Astea sunt motivele care ma fac pe mine sa spun ca probabil, dupa 25 mai, dupa o analiza serioasa in interiorul PNL, liberalii vor reveni la guvernare si in USL”.

Atentionat ca intr-o vizita la Braila, Crin Antonescu a spus ca atat timp cat traieste el, nu se va mai reface USL-ul, Dragnea a replicat:  “Eu ii doresc viata lunga domnului Crin Antonescu, dar cred ca este o afirmatie hazardata. In general, in politica, nu se poate spune <<niciodata>>. Eu cred ca ar fi interesant sa aiba macar niste oameni pe care sa-i asculte si care sa-i spuna realitatea din teritoriu. Majoritatea zdorbitoare a membrilor PNL isi doresc refacerea USL-ului si revenirea la guvernare”.