Dragnea: Nu se poate ca pe o lista de 41 de candidati la CJ Braila sa fie doar 5 femei!

P1140442

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut public conducerii PSD Braila sa modifice listele de candidati la Consiliul Local Municipal si la Consiliul Judetean, prezentate aseara, intr-un cadru festiv. Dragnea a fost nemultumit sa constate ca dintr-un total de 41 de persoane inscrise pe listele de candidati la Consiliul Judetean, doar 5 erau femei si a atras atentia ca este o decizie politica luata la nivel national, legata de promovarea femeilor: “Mai pot fi aduse completari si trebuie aduse completari, in ideea de a avea mai multe femei pe aceste liste. PSD are resurse umane deosebite, Braila are femei multe, frumoase si destepte si nu se poate ca pe o lista de 41 de candidati, sa fie doar 5 femei.

Asta chiar nu este un moft, este o decizie politica deja in vigoare in partid, femeile reprezinta reprezinta o resursa umana extrem de importanta in PSD, la fel de importanta ca pentru societatea romaneasca. Si va asigur eu ca femei care vor deveni consilieri municipali sau judeteni, pe langa colegele noastre care vor deveni primarite, vor da foarte multa substanta in activitatea politica, foarte multa stabilitate si foarte multe idei foarte bune si de multe ori, atunci cand e cazul, vor aduce si foarte mult calm”.

Intrebat de presa daca ceea ce le cere liderilor social-democrati locali este sa puna femei pe locuri eligibile de pe lista, acesta a confirmat: “Asta era sensul solicitarii. Este o decizie politica asumata in partid, este o decizie asumata la nivelul intregii stangi si Europa – si anume sa sustinem femeia in general, in politica si in societate, pentru ca ideea sa pui femei pe ultimele locuri pe listele de candidati nu are sens”.