Dragomir: 30 de ani s-a făcut curățenie în urma nesimțiților care în mod regulat aruncau gunoiul peste tot. Destul! De azi confiscăm mașinile si căruțele celor care aruncă gunoi pe domeniul public

„De azi CONFISCĂM MAȘINILE ȘI CĂRUȚELE CELOR CARE ARUNCĂ GUNOI PE DOMENIUL PUBLIC!” – este anunțul făcut de primarul Brăilei, Marian Dragomir, în această dimineață, pe o rețea de socializare.

„Ne-am săturat să strângem după ei de 30 de ani! S-a demonstrat că nicio altă metodă de civilizare nu a funcționat!

Mijloacele de transport auto confiscate vor fi vândute și veniturile vor intra la bugetul național (nu local, dar nu acest lucru contează), iar căruțele vor fi distruse.

Ca și în alte situații delicate, avem puterea de a lua cele mai dure măsuri. Ne asumăm și aceste lucruri!!!”, a scris edilul șef.

Întrebat dacă există baza legală pentru astfel de măsuri radicale, Marian Dragomir ne-a declarat: „Anul trecut s-au emis normele de aplicare ale unui act normativ care ne permite să confiscăm mașinile sau căruțele. Am luat legătura cu doamna director Carmen Tudorache de la Garda de Mediu, cu domnul director Georgică Tănase de la Poliția Locală și în urma discuțiilor pe care le-am avut, am stabilit că este momentul să depășim etapa amenzilor și educației pentru cei care aruncă gunoiul din mașini sau căruțe pe domeniul public. De 30 de ani de zile ONG-urile și în mod special presa au prezentat nenumărate cazuri în care autoritățile locale sau cetățeni de bună credință făceau curățenie în urma nesimțiților care în mod regulat aruncau gunoiul peste tot. N-a funcționat acea metodă și trecem la etapa următoare, mult mai dură, mult mai drastică, dar care sperăm să aibă și efecte”.

Întrebat dacă amploarea acestui fenomen este atât de mare la nivelul municipiului, încât este justificată luarea unor asemenea măsuri radicale, edilul șef a răspuns: „Nu doar amploarea fenomenului este una care să justifice  astfel de măsuri dure, ci și faptul că se repetă la nesfârșit și în anumite zone în care Primăria a făcut curățenie în mandatele tuturor primarilor, haldele de gunoi apar la loc în scurt timp, iar cei care aruncă acolo deșeurile ori au o atitudine sfidătoare când primesc amenda, ori efectiv nu o plătesc și adună penalități. Sunt foarte multe zone în care primarul Lungu, primarul Cibu, primarul Simionescu, primarul Dragomir, prin serviciile publice specializate, cu firmele de salubrizare, au ecologizat zonele respective și în scurt timp gunoiul apare la loc”.

Primarul Dragomir îi avertizează pe cei care obișnuiesc să arunce gunoiul pe domeniul public că anul acesta se vor monta încă 200 de noi camere de supraveghere, ceea ce va înlesni eforturile autorităților de a-i identifica pe cei care fac astfel de lucruri.

Acesta ne-a mai declarat că este deja pregătit un spațiu unde vor fi duse mașinile care sunt confiscate și unde acestea vor rămâne până când vor fi vândute.