DRAGOMIR: 50 DE SCOLI SI LICEE BRAILENE AU RAMAS CU 24 DE MILIARDE LEI VECHI NECHELTUITE. DACA AJUNG SA RETURNEZE ACESTI BANI LA BUGET, NU LE MAI DAM NICIUN LEU, ANUL VIITOR

Primarul Marian Dragomir ii avertizeaza pe directorii scolilor brailene care nu  au cheltuit toti banii care le-au fost alocati prin buget, la capitolul “bunuri si servicii”, sa o faca pana la finele anului, fiindca in caz contrar, sumele ramase vor fi returnate la bugetul de stat. Dragomir a precizat astazi ca sunt circa 50 de unitati de invatamant din municipiu care acum, cu doua saptamani inante de finalul anului, mai au in buget sume importante – si a nominalizat in acest sens Colegiul “Nicolae Balcescu”, Liceul cu Program Sportiv si Liceul “Nicolae Iorga”, cu peste un miliard de lei vechi, fiecare.

Edilul sef le transmite directorilor respectivi ca daca nu cheltuiesc in acest an sumele care le-au fost alocate, anul viitor nu vor mai primi bani: “Daca aceste scoli, gradinite si licee nu vor cheltui aceste sume, vom ajunge in situatia in care la finalul anului va trebui sa returnam care bugetul de stat – adica vom pierde – suma 24 de miliarde lei vechi. Iar eu ii anunt public pe cei care nu-si vor cheltui banii alocati ca  daca n-au fost capabili sa cheltuiasca banii din acest an, nu are niciun sens sa le mai dam anul viitor vreun leu, deoarece inseamna ca ei au absolut de toate in scoala sau in gradinita”.

Decaratia completa a edilului sef pe aceasta tema, aici: