DRAGOMIR A PREZENTAT MOTIVELE PENTRU CARE PRIMARIA BRAILA A PRIMIT PREMIUL DE EXCELENTA IN SUSTINEREA ANTREPRENORIATULUI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a declarat astazi ca PREMIUL DE EXCELENTA IN SUSTINEREA ANTREPRENORIATULUI si titlul BRAILA – CAPITALA A ANTREPRENORIATULUI ROMANESC, obtinute recent de Municipalitate, nu au nimic de-a face cu apartenenta sa politica, asa cum spun unii. Dragomir a precizat ca Asociatia Municipiilor din Romania, care a organizat Gala in cadrul careia s-au decernat mai multe premii, are in conducerea sa primari din toate partidele: “Aceasta Asociatie a Municipiilor din Romania este condusa de domnul Robert Negoita, in calitate de presedinte, iar presedinte executiv este domnul Ilie Bolojan, de la PNL. Functiile sunt impartite pe toate partidele politice in cadrul acestei asociatii si ea nu este nicidecum condusa de reprezentanti ai unui partid. Gala a fost organizata sub patronajul presedintelui Romaniei, care a si participat la Adunarea Generala din acea zi, iar jurizarea a fost stabilita de Consiliul Rectorilor din Romania”.

Edilul a mai afirmat ca PREMIUL DE EXCELENTA IN SUSTINEREA ANTREPRENORIATULUI reprezinta recunoasterea unor actiuni desfasurate pana acum de catre Municipalitate, pe cand titlul BRAILA – CAPITALA A ANTREPRENORIATULUI ROMANESC este unul onorific, care se refera la actiunile ce vor fi desfasurate in urmatorul an de catre administratia locala, in colaborare cu organizatiile patronale si sindicate, pentru dezvoltarea antreprenoriatului la nivel local.

Cat priveste modul in care Primaria a sustinut antreprenoriatul, edilul sef a declarat: “Putem sa dam exemplul societatii care a venit in fostul mall de pe Soseaua Focsani, iar Primaria s-a angajat a asfalteze si sa largeasca Soseaua Focsani la 4 benzi, lucru pe care noi il facem. Primaria a realizat iluminatul public catre firma Yazaki, pe strada Mecanizatorilor, in baza unei solicitari a acestei firme. Avem in dezbatere publica in momentul de fata, pe site-ul Primariei, noile rute de transport public, care vor intra in vigoare de anul viitor si pe Soseaua Focsani vom avea, daca nu ma insel, cinci linii de transport care vor merge pana in fata fabricii din fostul mall. La Yazaki vor fi 5 linii de transport public care vor merge acolo, pentru a duce muncitorii. La fel, la Santierul Naval s-a dat ordinul de incepere pentru covor asfaltic pe strada respectiva si vor fi mijloace de transport public care vor deservi firma respectiva. De asemenea, exista o solicitare de la sindicatul unei societati din Braila, pentru ca abonamentele de transport public, in cazul in care sunt contractate in numar mai mare, sa beneficieze de o anumita reducere.

Toate aceste aspecte, pe langa multe altele, au fost luate in calcul vizavi de acest premiu care ne-a fost acordat pentru sustinerea antreprenoriatului.

Declararea municipilului Braila ca si Capitala a antreprenoriatului este o alta discutie si va fi o oportunitate pe care municipiul o va folosi, alaturi de toti partenerii economici – si vom solicita o sustinere a Camerei de Comert, dar si a altor entitati, precum patronate si sindicate, ca pe parcursul anului viitor sa organizam in municipiu sau sa participam la diverse manifestari organizate la nivel national, pentru a promova oportunitatile pe care Braila le ofera oamenilor de afaceri, pentru a-i atrage aici”.

Precizam ca Marian Dragomir este secretar general al Asociatiei Municipiilor din Romania.