DRAGOMIR, ACUM 2 ANI: VOM FACE STATII DE AUTOBUZ SMART DIN STICLA, CU ECRAN ELECTRONIC SI CAMERE VIDEO MONITORIZATE DE POLITIE

Statii de autobuz moderne, de tip SMART, in care brailenii pot sta la adapost de ploaie si vant, in care poti sti in orice moment cat mai dureaza pana vine mijlocul de transport pe care il astepti si care, in plus, sunt monitorizate video de politie – asta promitea in campania electorala din mai 2016 candidatul la Primarie Marian Dragomir (PSD). Social-democratul avea si un plan pentru recuperarea rapida a cheltuielilor facute pentru realizarea statiilor respective si sustinea ca in cel mult 2 ani, brailenii vor beneficia de statiile SMART.

“Statiile de autobuz vor fi modernizate. Acestea vor fi din sticla rezistenta, cu iluminat si camere video monotorizate de politie. Spatiile publicitare din statii vor fi inchiriate prin licitatie publica, pentru a amortiza costurile modernizarii. Nu se va permite afisarea de reclama electorala, reclama la tigari si bauturi alcoolice.

In fiecare statie de autobuz va exista un ecran electronic care va afisa informatii publice si timpul in care autobuzul de pe fiecare linie va sosi in statie. Acest lucru este posibil prin montarea de sisteme GPS pe autobuzele care vor fi achizitionate, deoarece cele existente au deja GPS. Serverul ce va fi montat in sediul <<Braicar>> va calcula pozitia autobuzului si timpul necesar pentru a ajunge in fiecare statie, o informatie publica pe care o consider obligatorie, in contextul actual.

Termenul maxim de realizare a acestor obiective este de 2 ani. De asemenea, vom lansa o aplicatie pentru smartphone care va permite utilizatorilor sa aiba acces in timp real la informatiile referitoare la mijloacele de transport in comun si frecventa sosirii lor in orice statie din Braila”, spunea candidatul Dragomir, actualul primar al municipiului Braila.

Anul trecut pe vremea asta, edilul sef comenta pe acelasi subiect: “In ceea ce priveste statiile SMART, am pus in bugetul pe anul acesta o suma de bani pentru 20 de statii. Toate autobuzele de la <<Braicar>> au GPS in acest moment, au inceput sa implementeze procedura pentru a avea infrastructura in cadrul societatii, astfel incat atunci cand o vom avea si pe cea din statii, sa putem afisa timpii in mod real – adica ceea ce inseamna comunicarea intre servere si autobuzele <<Braicar>>, privind transmiterea unor timpi in mod real. In proportie de 99%, vom respecta termenul de 2 ani promis in campanie”.

Pana la aceasta data tot ce s-a facut in aceasta directie a fost sa se aprobe in Consiliul Local Municipal un proiect de hotarare cu privire la finantarea construirii catorva statii SMART. Proiectul a fost criticat de liberali, care considera ca sumele alocate sunt exagerat de mari.