DRAGOMIR: ADMINISTRATIA PIETELOR SI TARGURILOR ESTE PE PROFIT. GRADINA ZOO – PE CARE O COORDONEAZA APT – ESTE PE PIERDERE

“Toti copiii din Braila trebuie sa ajunga la Gradina Zoologica in municipiul Braila, si nu in alta parte” – o spune primarul Marian Dragomir, care sustine ca este necesara subventionarea in continuare a Parcului Zoo din oras, desi acesta inregistreaza pierderi destul de mari, care au ajuns anul trecut la aproape 900.000 lei.

Dragomir considera ca activitatea din Parcul Zoo nu este una de natura sa aduca profit, aceasta fiind mai degraba una de natura sociala, care trebuie subventionata. In acest context, edilul sef nu este de acord sa fie trasa la raspundere conducerea Administratiei Pietelor si Targurilor (APT) SA, care are in administrare Parcul Zoologic, pentru faptul ca se inregistreaza pierderi la acesta din urma.

Mai mult, Marian Dragomir este de parere ca liberalii nu au dreptul moral sa vorbeasca despre pierderile financiare amintite, in conditiile in care nici in anii trecuti, cand APT era condusa de Costel Balan (PNL), Gradina Zoologica nu iesea pe profit: “Am ajuns iarasi la declaratii politice in plenul CLM…  Cert este urmatorul lucru: Administratia Pietelor a fost si este pe profit. Una dintre activitatile pe care le coordoneaza APT genereaza cheltuiala. Eu inteleg ca unii consilieri PNL nu doresc ca Braila sa aiba o Gradina Zoologica sau ca in anii viitori sa faca modernizari in Gradina Zoologica, dar o sa va raspund cu niste cifre. Sunt foarte seci, dar reale.

Anul 2015 – director APT domnul Costel Balan, membru PNL – 655.000 lei pierdere la Gradina Zoologica.

Anul 2106 – director APT domnul Costel Balan, colegul dvs de la PNL – pierdere  693.000 lei

Anul 2017 – mandat mixt, Costel Balan (PNL) – Meluta Dragut (PSD) – pierdere 852.000 lei.

Anul 2018 – director Dragut – doar 255.000 lei pierdere. Pierderea este net redusa fata de anii anteriori”.

Intrebat de consilierii liberali pana la ce data a fost calculata acea pierdere de 255.000 lei, Dragomir a admis ca, de fapt, este vorba de o pierdere inregistrata numai pana la finalul lunii aprilie 2018.

“Cert este urmatorul lucru: APT a primit acum foarte multi ani in urma niste zone de agrement care nu fac parte in mod normal si traditional din activitatea ei: Oraselul Copiilor si Gradina Zoologica. Acestea constituie pentru APT un sector de activitate care nu ar trebui sa fie administrat de aceasta si care genereaza pierdere. Noi propunem subventionarea Gradinii Zoologice, pentru ca toti copiii din Braila trebuie sa ajunga la Gradina Zoologica in municipiul Braila, si nu in alta parte”, a mai spus edilul sef.