Dragomir: Am aflat din presa care este stadiul pregatirii scolilor pentru noul an scolar. Nu am avut nicio intalnire cu inspectorul scolar general, pe aceasta tema

P1190451

Lipsa de dialog intre Primaria Brailei si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean creeaza o situatie fara precedent in ultimii 10-15 ani, in care la inceput de an scolar, cele doua institutii lucreaza separat una fata de cealalta si isi iau informatii separat, de la scoli. In contextul in care stadiul pregatirii scolilor este o chestiune de interes major pentru comunitate, primarul Marian Dragomir si inspectorul scolar general Catalin Canciu nu au avut nicio intalnire fata in fata, cu documentele pe masa, pentru a se consulta ce mai este de facut in aceasta privinta.

Edilul sef a declarat astazi ca de la inceputul mandatului sau, el si seful ISJ n-am avut  decat o singura intalnire fata in fata, atunci cand inspectorul scolar general a venit cu directoarea unei gradinite, pentru a solicita fonduri pentru extinderea acesteia. In plus, primarul a spus  ca l-a mai sunat o data pe Canciu si i-a cerut sa se intalneasca pentru a discuta despre directorii de scoli, insa acesta n-a venit.

“Noi suntem numai buni de plata, atat, noi nu suntem consultati cand sunt probleme”, a comentat Marian Dragomir.

Primarul Brailei a mai spus ca nu a primit de la ISJ nici macar o situatie cu privire la stadiul pregatirii scolilor pentru inceperea anului scolar si ca a aflat din presa care sunt informatiile Inspectoratului, in acest domeniu.

Edilul sef nu are insa de gand sa-i solicite o intalnire inspectorului scolar general, ca sa discute macar acum, pe utima suta de metri, acest subiect si sa stabileasca impreuna ce se mai poate face, ci si-a pus subordonatii sa sune la fiecare scoala si sa afle direct de la sursa care este situatia acestora si ce mai au de facut, pana pe 12 septembrie, cand va suna iar clopotelul. In acest context, ISJ are informatiile, iar Primaria, primeste doar solicitarile de bani, pentru ultimele retusuri, inainte de inceperea noului an scolar, solicitari de vin direct de la directorii de scoli.

Declaratiile primarului Dragomir pe aceasta tema, aici: