DRAGOMIR: AM ALOCAT IN MANDATUL MEU 789.000 DE LEI CLUBULUI CUZA SPORT. MI-AS DORI CA CEI CARE AU PRIMIT BANI DE LA PRIMARIE SA NE APRECIEZE, NU SA NE ACUZE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu se simte in niciun fel vinovat pentru distrugerea sportului brailean, asa cum este acuzat de reprezentantii unor cluburi locale, dar si de unii cetateni, pe retelele de socializare. Dimpotriva, Dragomir spune ca a alocat in cei circa doi ani si jumatate ai mandatului sau aproape 1 milion de euro pentru sustinerea sportului, bani de care au beneficiat foarte multe discipline din domeniu.

Primarul nu  considera ca este vinovat, la modul punctual, nici de distrugerea CS Cuza Sport – asa cum a fost acuzat public de reprezentantul acestui club, Mircea Totolici – si spune ca nu este vinovat decat pentru faptul ca a finantat cu aproape 800.000 lei Cuza Sport: ”Ma simt vinovat ca am alocat in mandatul meu suma de 789.000 de lei acestui club. Daca aceasta este o vina, imi apartine. Nu poti, atunci cand primesti de nenumarate ori bani, sa te declari nemultumit ca nu ai primit o data si sa arunci cu noroi in toata istoria frumoasa a unui sport, invinovatind primarul sau Consiliul Local. In mandatul primarului Dragomir Clubul Sportiv Cuza Sport, <<ONG privat>>, cum vrem sa-i spunem, ca sa nu ii spunem <<club privat>>, a primit pe baza unor proiecte de la Primaria municipiului Braila suma de 789.000 de lei. Daca este putin, daca este mult, considerati dumneavoastra.

De asemenea, tot in mandatul meu, Iubitorii Sportului Brailean au primit suma de 577.000 de lei. Este vorba de o asociatie care a directionat bani catre mai multe cluburi, inclusiv catre Dacia Unirea, catre Stars, etc. HC Dunarea Braila a primit suma de 2.200.000 lei. Clubul de rugby a primit suma de 13.000 de lei. Direct, clubul Dacia Unirea a primit suma de 748.800 de lei, plus alte sume din cele 577.000 de lei date catre Iubitorii Sportului, pentru ca au avut redirectionare de sume de la acestia. Sport Plus a primit suma de 17.090 lei”.

Edilul sef a mai precizat ca in cursul anilor 2017 si 2018 Primari a sustinut foarte multe evenimente sportive si a prezentat care au fost sumele alocate in acest sens.

“Suma totala oferita sportului, atat pentru organizarea unor competitii nationale sau internationale, cat si pentru sustinerea echipelor din Braila la care Primaria este parte sau a ONG-urilor private, este de 4.529.000 lei, reprezentand 984.000 euro in mandatul primarului Dragomir. Aproape un  milion de euro pentru sustinerea sportului si a activitatilor sportive in mandatul meu”.

Intrebat daca este dispus sa mai aloce si in viitor bani Cuza Sport sau declaratiile publice critice facute de reprezentantul acestui club, Mircea Totolici, il fac sa aiba oarecare retineri in acest sens, primarul a raspuns: “Primaria va aloca si in anii urmatori bani pe baza unor proiecte, dar nu poate primarul sa spuna ca-i va primi clubul X sau Y, ci comisia de analiza va stabili cine are punctajul cel mai bun. Dincolo de orice acuzatii ale unei persoane, trebuie sa facem clar distinctia intre supararea unei persoane pe o alta persoana si activitatea de sport pe care Primaria a sustinut-o pana in prezent. Nu are nicio relevanta o disputa personala, vizavi de finantarea sportului. Mi-as fi dorit insa ca cei care au primit sume de bani de la Primarie sa ne aprecieze si nu sa ne acuze”.