DRAGOMIR: AM ALOCAT SPORTULUI ACELEASI SUME CA IN 2016, DAR NU DAM BANII, PANA NU PRIMIM RASPUNS DE LA CURTEA DE CONTURI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca intentioneaza sa sustina financiar sportul local si in 2017 si ca atare, s-a asigurat ca sunt alocati bani in bugetul pe anul in curs pentru acest domeniu, insa fondurile respective nu vor putea fi deblocate, pana cand nu se va lamuri disputa cu Curtea de Conturi. Mai exact, Dragomir face referire la raportul Curtii de Conturi  de anul trecut, in care s-a concluzionat ca finantarea sportului brailean de catre Municipalitate, in anul 2015, a fost facuta nelegal si s-a impus recuperarea integrala a sumelor respective de la beneficiari.Primaria Braila a contestat acest raport si desi au trecut de mult cele 30 de zile in care, potrivit legii, trebuia sa primeasca un raspuns oficial, acest lucru nu s-a intamplat. Ca atare, desi teoretic, Municipalitatea are puse deoparte fonduri pentru sustinerea sportului brailean, practic, pana nu nu se primeste un raspuns clar de la Curtea de Conturi Bucuresti pe aceasta speta, primarul nu este dispus sa dea drumul banilor, ca sa nu ajunga sa dea cu subsemnatul.

Edilul sef a mai precizat ca sumele alocate sportului in 2017 sunt aceleasi ca acelea din 2016: “Asteptam raspunsul de la Curtea de Conturi. Daca cei de la Bucuresti vor permite finantarea, vom avea exact aceeasi formula ca si anul trecut; daca nu, vom face pe o alta formula de finantare. Cert este ca in proiectul de buget al municipiului Braila pentru anul 2017 exista bani pentru sport; asteptam sa vedem doar care va fi forma de finantare”.

Amintim ca in anul 2015, Consiliul Judetean Braila a alocat bani sportului in exact acelasi mod ca si Primaria, numai ca inspectorii Curtii de Conturi au decis ca la CJ este perfect legal, in timp ce la Municipalitate este nelegal.