DRAGOMIR: AM AVUT NENUMARATE OPORTUNITATI SA-L UMILESC PE BOTEA, DAR N-AM FACUT-O. MASCARITUL E LA CJ, NU LA CLM

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), declara ca nu este iritat de criticile pe care i le aduce sistematic consilierul municipal Bogdan Botea (PND), chiar daca PND are un protocol de colaborare cu PSD, cele doua partide fiind aliati politici. Intrebat daca nu este deranjat ca unii consilieri PND fac opozitie in Consiliul Local Municipal Braila, primarul a raspuns: “Noi avem o colaborare, dar stiti si dvs, nimeni nu poate impune unui consilier sa voteze intr-un fel sau altul. Fiecare se exprima si se comporta asa cum considera necesar. Unele critici pot fi constructive, altele sunt pur si simplu discutabile. Ati vazut si dvs cine vorbea de copy-paste: cel mai mare consilier care facea copy-paste (aluzie la Bogdan Botea – n.r.). Nu sunt iritat, uneori sunt chiar jenat de interventiile unor consilieri…”.

Intrebat daca se mai bazeaza pe protocolul cu PND, in ceea ce priveste sustinerea in CLM, edilul sef a spus: “Eu ma bazez intotdeauna pe buna credinta a persoanei care este aleasa consilier. Uneori ma bazez pe toate cele 3 voturi de la PND, alteori nu ma bazez pe niciunul.

Nu mi-as dori sa fie o chestiune personala a fiecarui consilier, deoarece problemele personale nu trebuie aduse in CLM. Ar putea fi cel mult o abodare personala, nicidecum o strategie personala de atac a primarului, din partea unui consilier. O abordare personala vizavi de un proiect poate fi, intr-adevar…

Dvs stiti ca au fost foarte multe aliante care n-au functionat, la nivel national: putem sa ne aducem aminte de Alianta DA, de USL. Nu suntem la acest nivel, dar…”.

Dragomir a mai declarat ca la acest moment “ii considera parteneri pe cei de la PND”, dar sunt “jenante” unele dintre interventiile lor din CLM: “Am avut situatia cu acel copy-paste al consilierului Botea din vara. Nu am spus absolut nimic, nu am vrut sa aduc in prim plan, nu a fost un atac personal, nu am vrut sa speculez greseala unui consilier, asa cum unii dintre consilieri cauta de fiecare data sa speculeze vreo greseala a primarului. Dar atunci cand tocmai cel care facea copy-paste vorbea de copy-paste, n-am putut sa ma mai abtin… N-am putut, efectiv!

Daca as fi fost iritat sau ironic, as fi avut, din luna iulie si pana in prezent, nenumarate oportunitati ca sa-l umilesc pe acel consilier; dar n-am facut-o”.

Marian Dragomir sustine ca dincolo de unele ironii schimbate cu consilierii municipali PND, nu se pune problema despre a “se mascari” unii pe altii, fiindca “mascaritul e la Consiliul Judetean”.