DRAGOMIR: AM CASTIGAT IN INSTANTA, IN FATA FPAM; CONTINUAM EUTANASIEREA CAINILOR AGRESIVI SI BOLNAVI

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu considera necesar sa organizeze un referendum pe tema eutanasierii cainilor agresivi si bolnavi din padocurile Municipalitatii,  asa cum propune presedintele PND local, Simona Draghincescu. Dragomir a explicat ca un referendum ar presupune cheltuieli pe care Primaria nu este dispusa sa le faca, mai ales ca legea prevede foarte clar care sunt conditiile in care se poate face eutanasierea patrupedelor.

Edilul sef a declarat in aceasta dimineata ca spera ca Municipalitatea sa castige impotriva ordonantei presedintiale depusa de Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM), prin care se incearca blocarea procedurilor de eutanasiere a cainilor: “Daca am face un referendum am avea o cheltuiala foarte mare, am avea o intarziere a punerii in practica a acestor proceduri. Cu siguranta, asa cum ati vazut pe toate retelele de socializare, cred ca 70-80% dintre braileni nu vor caini pe strada, 10% sunt indiferenti si restul probabil ca aleg varianta de a-i hrani in continuare, aruncandu-le un os de pe geam sau asternandu-le canapele la parterul blocurilor, asa cum ati vazut in acele filmari, ca sa aiba cainii unde sa doarma si mustele pe unde sa bazaie.

Inteleg demersul democratic, dar repet: am intrat pe o cale dreapta, vreau sa o continuam, oamenii nu mai vor caini pe strada, asa cum am vazut. Imi doresc sa castigam impotriva acelei ordonante presedintiale depusa de acea Federatie si sa putem sa continuam acea procedura legala de eliminare a cainilor de pe strada”.

Precizam ca Municipalitatea a avut, intr-adevar, castig de cauza astazi, in instanta, in fata FPAM, astfel incat primarul Dragomir a anuntat ca va continua procedurile de eutanasiere, asa cum era prevazut.