DRAGOMIR: AM CERUT CA DE FIECARE DATA CAND VA FI POLEI SAU VA NINGE, ZI SAU NOAPTE, SA FIU SUNAT, CA SA IAU EU DECIZIA DE INTERVENTIE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, le-a dat indicatie celor din conducerea Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarie Locala (SUPAGL) si operatorilor care se vor ocupa de deszapezire sa il sune fiecare data cand apare polei sau cand ninge, indiferent de ora, pentru a decide el daca este cazul ca acestia sa intervina pe strazi, sau nu. Dragomir a luat decizia de a-si asuma personal responsabilitatea de a da semnalul de actiune dupa ce zilele trecute a fost criticat de mai multi cetateni, fiindca la primele ore ale diminetii, strazile din municipiu erau acoperite cu polei si s-a circulat foarte greu cu masinile, din cauza ca firmele de profil nu au intervenit.

Edilul sef a explicat ca dupa ce a constatat ca nu s-a iesit in timp util pentru combaterea poleiului, a avut o discutie dura cu angajatii SUPAGL si cei 3 operatori de profil si le-a cerut ca de acum inainte, sa-l contacteze imediat ce constata ca a nins sau a aparut polei, indiferent ca e zi sau noapte, pentru a se consulta si a decide personal daca este sau nu cazul sa se intervina pe strazi. Dragomir considera ca daca se va lucra de acum inainte in acest mod nu vor mai fi deficiente de comunicare si nici nu vor mai putea sa spuna operatorii respectivi ca “nu au fost hotarati daca este cazul sa intervina sau nu”.

Intrebat daca este constient ca risca sa nu mai doarma linistit in nicio noapte, in aceasta iarna, daca vrea sa fie el cel care hotaraste cand e cazul sa se intervina si cand nu, Dragomir a spus ca este dispus sa-si asume acest risc: ’’Da, da, eu le-am cerut sa ma contacteze de fiecare data, pentru ca atunci cand este vorba sa luam o decizie gresita, cel putin s-o iau eu. Adica toata iarna o sa ma sune ca sa ne consultam impreuna, cand scoatem utilajele, de fiecare data, precum si cate utilaje o sa scoatem”.

Intrebat de unde o sa stie el, din locuinta sa, trezit din somn in toiul noptii,  cate utilaje trebuie scoase la interventie, primarul a spus ca exista deja un grafic intocmit si ca nu se va mai iesi cu utilajele in etape, cum se facea pana acum, ci vor iesi din prima clipa toate utilajele pe strazi, astfel  incat sa nu se adune zapada.