DRAGOMIR: AM CERUT CONDUCERII “BRAICAR” CA INTR-UN TERMEN URGENT SA SE PLATEASCA CEA MAI MARE PARTE A ORELOR SUPLIMENTARE RESTANTE

Primarul municipiului Braila, Marian Dragomir (PSD), admite ca la “Braciar” – firma ce apartine Consiliului Local Municipal -, de ani de zile, soferii sunt obligati sa lucreze ore suplimentare mult peste limita admisa de lege si in plus, aceste ore suplimentare, care se aduna cu sutele, nu le sunt platite. Dragomir recunoaste, de asemenea, ca din cauza lipsei de personal, soferii nu mai aveau timp sa se odihneasca, ajungand sa intre in tura intr-o stare de oboseala care ar fi putut afecta siguranta calatorilor.

Dupa greva spontana de luna trecuta a angajatilor de la “Braicar”, cand aceste aspecte au devenit publice, edilul a discutat cu conducerea firmei si a cerut sa se faca angajari, astfel incat soferii sa nu mai faca atat de multe ore suplimentare.

In plus, Dragomir spune ca a cerut sa li se plateasca soferilor banii din urma, pentru orele suplimentare prestate: “Eu am avut o discutie pe acest subiect si cu sindicatul si cu cei din conducerea societatii si am solicitat in mod expres sa le plateasca orele suplimentare si sa angajeze noi soferi. Orele suplimentare la un moment dat au inceput sa le plateasca, dupa care au avut iarasi o perioada de acumulare a unor sume neplatite.

Cert este ca astazi (ieri – n.r.) am solicitat ca intr-un termen urgent sa se plateasca cea mai mare parte a orelor suplimentare. Iar ca sa nu se mai acumuleze alte ore suplimentare, din cei care au depus solicitari de angajare ulterior, un numar de 25 de soferi noi au fost angajati si alti 8 sunt in procedura de angajare, tocmai pentru a nu se mai acumula ore suplimentare. Deci societatea nu trebuie doar sa priveasca cum se acumuleaza ore suplimentare si sa le plateasca cu 100% procent, ci trebuie sa ia masuri ca oamenii sa poata sa-si respecta un grafic, sa aiba o viata personala acasa si sa nu mai acumuleze atat de multe ore suplimentare”.