DRAGOMIR: AM FACUT NENUMARATE ADRESE LA ELECTRICA, CERANDU-LE SA REFACA STRAZILE DUPA INTERVENTIILE LA RETELELE DIN SUBTERAN, DAR N-AU FACUT NIMIC

Primarul Marian Dragomir (PSD) admite ca sunt  situatii in care strazile din Braila care au fost sparte pentru a se executa reparatii sau reabilitari la diverse retele de utilitati nu au mai fost refacute asa cum se cuvine, ci santurile s-au astupat  de mantuiala. Dragomir a fost intrebat astazi in plenul CLM Braila de catre consilierul Dan Paun (ALDE) ce poate face Municipalitatea pentru a impune firmelor respective sa aduca, totusi, carosabilul la forma initiala.

Edilul a declarat ca cele mai multe situatii de acest tip sunt in cazul interventiilor echipelor de la Electrica, iar conducerea acestei societati nu pare sa se sinchiseasca de repetatele solicitari ale Primariei privind refacerea carosabilului in urma lucrarilor executate in subteran: “Campionii spargerilor in municipiul Braila sunt cei de la Electrica – si sunt campioni si din punct de vedere al nerealizarii lucrarilor de refacere a carosabilului. Cele mai multe lucrari de reabilitare a retelelor care in momentul de fata nu sunt asfaltate apartin Electrica. Am facut nenumarate adrese catre aceasta societate, mi-au raspuns ca urmeaza, ca urmeaza, ca urmeaza, ca sunt in licitatie, ca a venit vremea rece, etc. Din pacate, noi le facem adrese, iar ei nu pun in practica absolut nimic.

Noi am fost foarte retinuti in ultima perioada vizavi de acordarea  acordului pentru lucrarile de schimbare/reabilitare a acestor bransamente, deoarece am facut foarte multe covoare asfaltice in municipiu si nu le mai permitem sa le sparga. Asteptam sa vina primavara, pentru ca avem contracte (de reparatii strazi sau de asfaltari – n.r.) in derulare pe suprafete foarte mari si de asemenea, n-o sa le mai dam voie sa sparga in urma noastra”.

Dragomir a mai precizat ca exista o regula la Primarie: firmele care nu aduc procese verbale de receptie la finalizarea lucrarii nu mai primesc alte autorizatii sau avize.

Edilul a mai fost intrebat daca Regulamentul privind lucrarile care implica spargerea carosabilului – aprobat cu ceva timp in urma de Consiliul Local Municipal – nu prevede si amenzi pentru firmele care nu refac strada, in urma interventiilor la diversele retele de utilitati. Marian Dragomir a explicat: “Regulamentul nu prevede amenzi, legea prevede amenzi, care pot fi aplicate de foarte multe institutii publice”. Edilul sef n-a precizat insa daca printre acele institutii care pot da  amenzi se afla si Primaria.

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) a concluzionat: “Bine, ca sa amendam Electrica trebuie sa avem si sange in instalatie…”.