DRAGOMIR: AM SA-L SUN PE PRIMARUL DIN CRAIOVA, SA VAD CUM AU FACUT EI CA SA ELIMINE TAXA PE APA DE PLOAIE PENTRU ABONATII CASNICI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca nu avea nevoie de cele 10.000 de semnaturi de pe petitia initiata de liberali, ca sa fie convins ca brailenii isi doresc sa nu mai plateasca taxa pe apa de ploaie. El a declarat astazi ca problema a fost modul in care au abordat liberalii chestiunea, nu fondul acestei solicitari, mai ales ca personal, este de acord ca taxa de ploaie se calculeaza intr-un mod incorect: “Daca nu ar fi trimis acea scrisoare mincinoasa si denigratoare si ar fi venit cu o discutie normala la nivel politic, eu cred ca am fi putut colabora pe acest subiect, doarece am fost unul dintre primii braileni din administratie care s-au manifestat impotriva apei de ploaie si v-am dat si exemple in ceea ce Primaria in momentul de fata are de plata sau a platit in cursul anului.

Noi am depus anticipat liberalilor catre ANRSC si ASRO toata documentatia care a fost avizata in Consiliul Director la ADI Dunarea, in vederea reducerii acelei taxe pentru apa de ploaie sau revenirea la media care era odata si nu a generat niciodata astfel de discutii. Asteptam raspunsul de la ANRSC si ASRO si dupa aceea vom lua o decizie: daca este de competenta Consiliului Local sau este necesar sa fie modificata prin legislatie”.

L-am intrebat din nou pe edilul sef de ce la Craiova este posibil ca abonatii casnici sa nu plateasca taxa pe apa de ploaie, pe legislatia existenta, iar la Braila nu este posibil. Dragomir ne-a raspuns ca el nu se uita la exemplul de la Craiova, ci la exemplul de la Buzau, unde Prefectura a contestat legalitatea unei asemenea decizii.

Rugat sa se uite la exemplul de la Craiova – unde de 3 ani exista aceasta reglementare care prevede ca abonatii casnici nu platesc taxa pe apa de ploaie, si in tot acest timp, nicio institutie a statului nu a contestat in vreun fel legalitatea masurii – si indemnat sa se interese cum s-a procedat acolo, Dragomir a declarat ca va face acest lucru: “O sa le cer documente celor de la Craiova. Am o relatie foarte buna cu primarul de la Craiova, am sa-l sun personal sa vad cum au facut ei; dar repet, aici nu este vorba ca e proiectul unora sau altora, este vorba doar despre faptul de a actiona in mod legal”.