DRAGOMIR: ANUL ACESTA ALOCAM TOTI BANII NECESARI PENTRU CONSTRUCTIA PIETEI DE GROS DIN BRAILA
Dupa circa 7 de la aprobarea in Consiliul Local Municipal a unei hotarari privind amenajarea unei piete de gros in Braila si la circa 2 ani dupa aprobarea unei noi hotarari, pe aceeasi tema, tot in CLM, Primaria anunta ca se fac pasi concreti in directia realizarii acestui obiectiv.
In anul 2012, inainte de alegerile locale, primul proiect de hotarare privind amenajarea unei piete de gros a fost initiat de consilierii municipali Sorin Bosneag (PSD) si Vasile Varga (PNL) si a fost aprobat de Consiliul Local Municipal de la acea vreme. Dupa 3 ani, urmatorul Consiliu Local a modificat cateva date ale proiectului si acesta a fost aprobat din nou, ba chiar s-a alocat si 1 milion lei pentru demararea lucrarilor, dar acest lucru nu s-a intamplat, iar banii au ramas necheltuiti. In campania electorala din 2016 – ca si in cele anterioare -, mai toate partidele au militat pentru realizarea unei piete de gros, insa pare ca de acesta data, se va depasi faza de promisiuni ramase vorbe in vant.
Mai exact, primarul Marian Dragomir declara ca a cerut conducerii Administratiei Pietelor si Targurilor sa demareze procedurile pentru organizarea licitatiei pe SEAP, in vederea desemnarii firmei care se va ocupa de modernizarea Oborului Brailei si implicit, de realizarea Pietei de gros. Dragomir a spus ca personal, ar fi dorit sa mai faca unele modificari ale proiectului, insa acest lucru ar fi insemnat intarzierea procedurilor cu inca un an, asa ca a preferat sa lase totul asa cum a fost aprobat de CLM, acum 2 ani.
Edilul sef a explicat ca proiectul, in valoare de circa 1,5 milioane de euro, vizeaza, printre altele, amenajarea unor spatii speciale pentru comercializarea animalelor, a cherestelei, a legumelor si fructelor si a autovehiculelor: „Imi doresc ca la aprobarea bugetului pe anul 2017 sa alocam in totalitate suma de bani pe care Primaria o are de dat catre Administratia Pietelor, iar aceasta sa demareze in acest an constructia Pietei de gros. Vorbim de un proiect avansat; poate as mai fi avut si eu o viziune vizavi de modificarea lui, dar cred ca nu este cazul sa mai pierdem acum inca un an de zile cu modificarea proiectului, pentru ca au mai fost astfel de modificari.
Proiectul contine si o zona de restaurant, o zona de alimentatie publica, este o zona de vanzare legume, o zona de vanzari auto, zona de targ acoperit – eternul targ de la Obor, pe care il avem acum -, o zona de vanzare cherestea si baloti de paie, o zona de parcare normala pentru vizitatori, o zona pentru vanzarea articolelor de dogarie, butoaie si alte lucruri specifice, zona targului duminical, zona pentru vanzare produsele sezoniere – struguri, varza sau pepeni -, eterna zona pentru vanzarea animalelor, atunci cand nu avem interdictie de la Directia Sanitar-Veterinara, zona de vanzare cereale”.