DRAGOMIR: ANUL ASTA, PRIMARIA A PLATIT PESTE 22 MILIARDE LEI VECHI CA TAXA PE APA DE PLOAIE. DACA TAXA SE REDUCE, SI PRIMARIA VA FI FERICITA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca nu doar cetatenii platesc controversata taxa pe apa de ploaie, ci si Municipalitatea. Dragomir a precizat ca numai anul acesta, din ianuarie si pana la jumatate lunii septembrie, Primaria a platit peste 22 miliarde lei vechi in contul taxei pe apa de ploaie: “Nu pot sa va spun exact in metri patrati pentru ce suprafata platim, dar in anul 2017, Primaria municipiului Braila a platit la CUP Dunarea 2.286.961 lei pentru apa de ploaie – asta inseamna 22 miliarde lei vechi. Este taxa pentru ceea ce inseamna domeniul public pe care noi il avem si pe care se scurge apa de ploaie. Cu siguranta daca taxa pentru apa de ploaie va fi mai mica, si Primaria municipiului Braila va fi fericita, iar eu, ca primar, voi avea mai multi bani pentru alte investitii”.

Edilul sef exclude varianta sa se elimine complet taxa pe apa de ploaie, avand in vedere ca aceasta “ajunge in statia de epurare si trebuie facute niste cheltuieli pentru deversarea ei, ca si apa curata, in Dunare. Numai ca din punctul meu de vedere – si este un punct de vedere personal -, actualele formule de calcul nu sunt unele corecte. Raportarile Institutului National de Meteorologie au produs foarte mari nemultumiri atat in randul populatiei, cat si al nostru, ca institutie publica, pentru ca noi consideram ca raportarile nu reflecta intocmai situatia de la Braila si acest lucru a dus la includerea in facturi a unor sume care din punct de vedere legal sunt corecte, dar din punct de vedere al moralitatii sunt discutabile”.

Dragomir a precizat ca se vor purta discutii cu cei de la CUP Dunarea, pentru ca doreste sa se procedeze in mod legal, dar are in vedere modificarea anumitor coeficienti, pentru ca “oamenii sa plateasca mult mai putin”. Pe de alta parte, primarul spune ca nu este doar de competenta Municipalitatii si a CLM Braila sa ia astfel de decizii, ci tine si de modificarea legislatiei in vigoare.

Declaratia integrala a lui Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: